Operatorul Orange România anunţă că foloseşte resurse alternative de energie pentru reducerea amprentei de CO2 asociată reţelei sale. Prima etapă a iniţiativei se derulează până în 2024 şi urmăreşte dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de reţea, alături de 4 centre de interconectare comunicaţii şi centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, ce va dura până în 2026.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Orange România anunţă lansarea unui program derulat pe 4 ani, ce are ca scop creşterea procentului de energie verde folosit în reţeaua Orange şi, implicit, reducerea impactului asupra mediului prin folosirea de surse alternative de energie. Prima etapă a iniţiativei se derulează până în 2024 şi urmăreşte dotarea cu panouri solare a 300 de site-uri de reţea, alături de 4 centre de interconectare comunicaţii şi centre de date, urmând ca numărul acestora să continue să crească în a doua etapă, ce va dura până în 2026”, anunţă compania.

Compania face, astfel, un pas pentru atingerea obiectivelor de mediu stabilite la nivelul Grupului Orange şi continuă eforturile pentru implementarea de soluţii ce vor alimenta reţelele Orange din surse regenerabile, în paralel cu reducerea amprentei de CO2 aferentă activităţilor sale operaţionale.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Primul centru de interconectare comunicaţii inclus în program este situat în Constanţa, pe acoperişul acestuia fiind instalate şi date în funcţiune 216 panouri solare cu o putere totală de 118kWp. Producţia anuală de energie estimată pentru aceste panouri solare este echivalentă cu consumul anual al circa 110 gospodării cu un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodărie.

Soluţia implementată în Constanţa poate genera o reducere de până la 80% a consumului orar de energie pe parcursul zilei pentru acest centru de interconectare comunicaţii deţinut de Orange în România.

În acelaşi timp, în prima etapă a programului vor fi instalate panouri solare şi pentru 300 de site-uri de reţea din zona de sud a ţării, regiune în care condiţiile meteorologice permit maximizarea eficienţei energetice a instalaţiilor solare. Astfel, pe fiecare site de reţea vor fi instalate 12 panouri, fiecare cu o putere totală de 6.4kWp, ceea ce se traduce printr-o producţie anuală de energie solară echivalentă cu consumul anual al aproximativ 450 de gospodării ce au fiecare un consum mediu lunar de 100 kWh/gospodărie.

“În cei 25 de ani de activitate pe piaţa din România am investit constat în dezvoltarea infrastructurii de reţea, pentru a oferi clienţilor acces facil la cele mai bune servicii şi tehnologii, dar şi pentru a susţine accelerarea digitalizării. În 2022 am mărit valoarea investiţiilor în reţelele noastre, iar acestea vor depăşi 200 de milioane de euro anual. Investiţiile noastre nu se concentrează, însă, doar pe calitatea reţelelor, ci şi pe reducerea şi eficientizarea consumului de energie prin folosirea surselor regenerabile. Centrul de interconectare comunicaţii din Constanţa este începutul unui program important care ne va permite să avem o reţea performantă, dar şi mai eficientă energetic. La această iniţiativă se adaugă şi alte măsuri pentru reducerea consumului de energie, precum creşterea punctului de temperatură la care acţionează sistemele de climă în locaţiile noastre tehnice, migrarea progresiva a tuturor instalaţiilor climatice din reţea la tehnologia „free cooling”, activarea tuturor mecanismelor de reducere a consumului în reţeaua radio, decomisionarea unor tehnologii şi echipamente vechi, utilizarea soluţiilor de iluminat de tip LED şi automatizarea funcţionării iluminatului în prezenţă umană.” a declarat Marius Maican, chief technology officer Orange România.

Strategia Engage 2025 a Grupului Orange include patru piloni, şi anume: mediu, incluziune digitală, diversitate şi egalitate de şanse, transformare. Prin angajamentul de mediu, Grupul Orange şi-a stabilit un obiectiv ambiţios, de a atinge neutralitatea în materie de emisii de dioxid de carbon până în 2040. Orange România contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv prin creşterea eficienţei energetice pentru reţea şi clădiri, precum şi reducerea flotei de maşini cu combustie internă, alături de creşterea procentului de energie verde utilizat în activitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.