Directorul general al Nvidia, Jensen Huang, a declarat duminică că platforma pentru cipuri de inteligenţă artificială (AI) de nouă generaţie a companiei se numeşte Rubin şi va fi lansată în 2026, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Familia de cipuri Rubin va include cipuri grafice noi (GPU) şi procesoare centrale (CPU), precum şi cipuri de reţea, a declarat Huang la Universitatea Naţională din Taiwan din Taipei, în cadrul târgului Computex.

Cu toate acestea, Huang a oferit puţine detalii.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Noul procesor se va numi Versa, iar noile cipuri grafice care sunt folosite pentru a alimenta aplicaţiile AI vor include o memorie cu lăţime de bandă mare, de următoarea generaţie, realizată de SK Hynix, Micron şi Samsung.

Huang a spus că Nvidia intenţionează acum să lanseze o nouă familie de cipuri AI în fiecare an, accelerându-şi programul de lansare anterior, care avea loc la aproximativ doi ani odată.

Dominând aproximativ 80% din piaţa de cipuri AI, Nvidia se află într-o poziţie unică atât ca cel mai mare facilitator, cât şi ca beneficiar al dezvoltării AI în creştere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.