Banca americană New York Community Bancorp, care are probleme financiare, a anunţat miercuri o majorare de capital de 1 miliard de dolari şi o schimbare a conducerii, sub coordonarea fostului secretar al Trezoreriei Steven Mnuchin, transmite CNBC.
NYCB a convenit asupra unui acord cu mai multe firme de investiţii, inclusiv Liberty Strategic Capital al lui Mnuchin, Hudson Bay Capital şi Reverence Capital Partners, pentru peste 1 miliard de dolari, în schimbul unor acţiuni la banca regională, potrivit unui comunicat de presă de miercuri după-amiază (ora locală).
Mnuchin va fi unul dintre cei patru noi membri ai consiliului de administraţie al băncii, ca parte a acordului. Joseph Otting, fost controlor al valutei, se alătură şi el în consiliu şi preia funcţia de CEO.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Reuters şi The Wall Street Journal au relatat miercuri mai devreme că banca caută numerar de la investitori externi pentru a-şi consolida bilanţul.
Acţiunile, care au scăzut cu 42%, au fost oprite de la tranzacţionare în aşteptarea ştirilor. Acţiunile băncii erau deja în scădere ăuternică din ziua precedentă.
Preţul acţiunilor sunt acum de 3,3 dolari pe unitate, după ce acestea au început anul la peste 10 dolari pe unitate.
Infuzia de numerar este cel mai recent eveniment, dintr-un început de an turbulent pentru NYCB.
Banca a dezvăluit la sfârşitul lunii ianuarie că creşte dramatic provizionul pentru potenţiale pierderi din împrumuturi din bilanţul său.
Ulterior Moody's Investors Service a retrogradat ratingul de credit al băncii la statutul de nerecomandat investiţiilor.
Apoi, săptămâna trecută, NYCB a dezvăluit că ”a identificat slăbiciuni semnificative în controalele interne ale companiei legate de revizuirea internă a împrumuturilor” şi şi-a înlocuit CEO-ul.
Întrebările legate de NYCB amintesc de cele care s-au întâmplat în jurul Silicon Valley Bank, Signature Bank şi First Republic, înainte ca toate trei băncile să eşueze în primăvara anului 2023.
Ele au fost printre câteva bănci regionale care au avut dificultăţi în timp ce ratele mai mari ale dobânzilor au dus la scăderea valorilor deţinerilor mai vechi de active ale Trezoreriei şi i-a determinat pe unii deponenţi să-şi mute conturile în altă parte.
În condiţiile în care economia Statelor Unite continuă să prezinte o putere surprinzătoare şi o inflaţie încă peste ţinta de 2% a Rezervei Federale, traderii şi-au redus aşteptările pentru scăderea ratei dobânzii cheie în acest an.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.