Moscova a îndemnat India să-şi mărească investiţiile în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia şi este dornică să extindă reţelele de vânzări ale companiilor ruse în a treia mare economie din Asia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Economia Rusiei se confruntă cu cea mai profundă criză de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din 1991, ca urmare a sancţiunilor dure impuse în urma invadării Ucrainei de către Moscova.

Unii aliaţi occidentali au încurajat India să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina, după ce New Delhi s-a abţinut de la votul împotriva Moscovei, un furnizor de arme de lungă durată, la Naţiunile Unite.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Exporturile de petrol şi produse petroliere ale Rusiei către India s-au apropiat de 1 miliard de dolari şi există oportunităţi clare de a creşte această cifră”, a declarat viceprim-ministrul Rusiei, Alexandr Novak, potrivit unui comunicat transmis vineri seara de ambasada Rusiei în India.

”Suntem interesaţi să atragem în continuare investiţii indiene în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia şi să extindem reţelele de vânzări ale companiilor ruse în India”, a declarat Novak ministrului indian al petrolului şi gazelor naturale, Hardeep Singh Puri.

Statele Unite au interzis săptămâna aceasta importurile de petrol rusesc, iar Marea Britanie a declarat că le va elimina treptat până la sfârşitul anului, decizii care se aşteaptă să perturbe şi mai mult piaţa mondială a energiei, unde Rusia este al doilea mare exportator de ţiţei.

Companiile de stat indiene deţin participaţii în zăcăminte ruseşti de petrol şi gaze, în timp ce companii ruseşti, inclusiv Rosneft, deţin un pachet majoritar de acţiuni la rafinăria indiană Nayara Energy.

Unele companii indiene cumpără şi petrol rusesc.

Rusia se aşteaptă ca ambele ţări să continue cooperarea în domeniul energiei nucleare civile, inclusiv construirea de noi unităţi la o centrală nucleară din oraşul Kudankulam din sudul Indiei, a spus Novak.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.