Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat miercuri, că în cadrul şedinţei de Guvern au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău, precizând că aceasta va fi finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
“Am aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici, adică investiţia A7 Ploieşti – Buzău. E un moment mare pentru acest proiect, practic este asumarea că acest proiect se va face, aprobarea investiţiei de către Guvernul României. Ce este absolut special la acest proiect este că acest moment va fi urmat imediat de paşi concreţi, fiind un proiect care a fost pregătit în ultimii doi ani la stadiul de detaliu, cu proiect tehnic, cu partea de exproprieri, avem în curs exproprierile şi vor fi lansate cât de curând, iar licitaţia pentru construcţie, pentru execuţia, va fi lansată până la sfârşitul lunii mai”, a declarat Cătălin Drulă, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a precizat că acest sector are 63 de kilometri şi va fi finanţat din PNRR. 
 
“De la semnarea contractului constructorul poate intra direct în teren, nu urmează o pauză, un an de zile, doi ani de zile până când efectiv vedem lucrări. E vorba de un proiect care are o lungime de 63 de kilometri, este un proiect pe care îl vrem finanţat prin PNRR. Este un proiect cu perdele forestiere, pe acest sector avem aproape 60 de kilometri de perdele forestiere, patru spaţii de servicii generoase, cu suprafeţe mari cu infrastructură pentru vehicule electrice. Suprafaţa perdelelor forestiere este de 160 de hectare. Sunt zeci de kilometri de drumuri auxiliare modernizate, drumuri locale, foarte multe structuri poduri şi pasaje”, a explicat ministrul Transporturilor.
 
El a menţionat că şi alte sectoare din această autostradă sunt într-un stadiu similar. 
 
“Următoarele sectoare Buzău-Focşani,  Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani din această autostradă sunt într-un stadiu similar, este vorba de un decalaj de câteva luni. E în jur de trei, patru luni între fiecare secţiune. Anul acesta cred că pe toate, până la Paşcani, e vorba de 320 de kilometri de autostradă le putem scoate la licitaţie de execuţie, partea de proiectare este făcută deja de companie, se poate intra deja în teren când semnăm contractul”, a transmis Cătălin Drulă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.