Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a făcut, miercuri, o vizită pe şantierul primului centru RetuRO de sortare şi numărare a deşeurilor din regiunea Moldovei, construit la Bacău, şi a afirmat că echipamentele de aici au costat peste şapte milioane de euro. El a adăugat că aici vor lucra peste 150 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sărbătorim astăzi Ziua Mondială a Mediului, nu neapărat printr-o festivitate, ci printr-o vizită de lucru aici la Bacău, în comuna Nicolae Bălcescu, unde am verificat stadiul lucrărilor pentru centrul de sortare şi de numărare al companiei RetuRO din regiunea Moldovei. Aici au lucrat din noiembrie şi până astăzi 180 de oameni care au construit această hală şi care au montat şi montează echipamentele din spatele nostru. Totodată aş aminti faptul că sistemul Garanţie-Returnare nu înseamnă doar un mediu mai curat, nu înseamnă doar păduri mai curate, albiile cursurilor de apă, ci înseamnă dezvoltare economică şi înseamnă locuri de muncă nou înfiinţate”, a declarat Mircea Fechet.

El a explicat că echipamentele din centrul de la Bacău au costat peste şapte milioane de euro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Ieri am vizitat în comuna Răcăciuni, la câţiva kilometri de aici, o fabrică de procesare a sticlei care va prelua cel mai probabil ambalajele pe care le vom sorta şi le vom număra aici.Echipamentele din spatele meu au costat peste 7 milioane de euro şi aici vor lucra peste 50 de oameni în fiecare schimb. Asta înseamnă că am putea să avem peste 150 de angajaţi, peste 150 de locuri de muncă verzi. Mă aştept în următoarele săptămâni să colectăm PET-ul cu numărul un miliard sau ambalajul cu numărul un miliard pentru că am depăşit pragul celor 500 de milioane şi pe socoteala mea în aproximativ şase săptămâni vom depăşi şi pragul de un miliard”, a declarat Mircea Fechet. 

Noua fabrică, aflată încă în construcţie, se întinde pe o suprafaţă de 8052 mp în parcul logistic ELI Parks, din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Bacău. Aceasta va fi echipată cu opt maşini industriale de sortat PET-uri şi doze şi alte patru echipamente pentru sortarea sticlei, având o capacitate totală de procesare ambalajelor de până la două milioane de PET-uri şi recipiente metalice şi aproximativ un milion de sticle pe zi.

De asemenea, fabrica din Bacău va fi dotată şi cu două dispozitive de sortare optică cu o capacitate de 6 tone/oră şi două prese de balotat cu o capacitate de producţie de peste 130 de baloţi pe zi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.