Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că proiectul de la Iernut este cel mai important şi cel mai aşteptat şi are un grafic accelerat de lucrări, fiind un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată. El a precizat că la Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari. Ministrul a mai spus că există şi o centrală nouă în cogenerare în execuţie, cu grad ridicat de finalizare, undeva la 95%, la Năvodari, un proiect al Fondului româno-kazah, dar care este întârziat, Burduja anunţând că i-a chemat la o discuţie săptămâna viitoare pe cei responsabili de această investiţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am parcurs stadiul principalelor proiecte care au şanse să fie puse în funcţiune anul acesta. Iernut, sigur că e cel mai important şi cel mai aşteptat, un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată, cu un grafic accelerat de lucrări”, a spus ministrul Energiei. ”Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie anul acesta”, a completat Burduja.

Ministrul Energiei a subliniat că, la Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari, care în septembrie ar trebui să intre în probe şi de la 1 octombrie să avem producţie foarte importantă cu un grup modern.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”De asemenea, există o centrală nouă în cogenerare în execuţie, cu grad ridicat de finalizare, undeva la 95%, la Năvodari, un proiect al Fondului româno-kazah, întârziat peste un an, un an şi jumătate. Mi s-a promis de când am început mandatul că se va termina peste o lună, peste două, peste trei. Am solicitat companiei Rompetrol, antreprenorului general, finalizarea acestei investiţii, care ar însemna 80 MW”, a anunţat ministrul, precizând că este o capacitate importantă. 

Burduja a mai spus că i-a convocat săptămâna viitoare la o întâlnire special pentru această investiţie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.