Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că România a important din Bulgaria energie şi a exportat în Ungaria, cantitatea de energie importată fiind mai mare decât cea exportată, marţi seară. Burduja explică faptul că România, care cândva avea un sistem energetic foarte performant, a ajuns să importe energie pentru că de peste trei decenii nu s-a investit în acest sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Energiei a afirmat că, marţi seară, România a importat din Bulgaria 1.700 de MW, pe vârful de consum, şi a exportat în Ungaria 600 de MW, preţul de import fiind mai mic decât cu care România a vândut energia. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”De ce s-a ajuns aici, la o ţară care a pornit în epoca postdecembristă cu 22.000 de megawaţi putere instalată energie în bandă? Pentru că statul, treizeci şi ceva de ani, nu a făcut aproape nimic în sectorul energetic. Singurele capacităţi au fost două unităţi la Cernavodă, în `97 şi 2007, o investiţie privată OMV-Petrom la Brazi, de 800 de megawaţi şi ceva megawaţi în hidrocentrale”, a afirmat Sebastian Burduja, miercuri seară, la Antena 3.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.