Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat că în luna iulie 2023, când a ajuns la minister, erau 43 de investiţii blocate, iar acum sunt doar şapte. El a mai precizat că în urma cu un an erau 16 achiziţii în derulare, iar astăzi sunt 72, cu o valoare totală de 3,7 miliarde de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Şi din punct de vedere al unor cifre mari referitoare la ultimul an de zile, livrabilul principal care m-a interesat atunci când am ajuns la minister împreună cu echipa pe care o coordonez a fost ca să aducem în România cât mai mulţi bani din finanţarea oferită de Programul Naţional de Redesare şi Rezilienţă. Dacă în iulie 2023 valoarea programelor şi proiectelor care erau într-un stadiu critic de implementare, adică erau blocate, era de 3,9 miliarde de euro, astăzi avem doar şapte proiecte care totalizează 182 de milioane de euro. Mai simplu vorbind, în iulie 2023 erau 43 de investiţii blocate, astăzi sunt doar şapte. Dacă atunci aveam 16 achiziţii publice în derulare, astăzi avem 72 de achiziţii publice în derulare cu o valoare totală deblocată de aproximativ 3,7 miliarde de euro. Asta înseamnă în procent concret o creştere cu 450% a achiziţiilor publice din IT în procesul de digitalizare a administraţiei publice din România”, a declarat Bogdan Ivan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că sunt în derulare achiziţii de 3,5 milioane de lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Din punct de vedere al statusului la zi, în momentul de faţă au fost atribuite achiziţii publice în valoare de 1.500.000 de lei şi sunt în derulare achiziţii în valoare de 3.500.000 de lei. Ce e foarte important e că toate aceste investiţii vor reuşi să aducă o plus valoare extraordinară ecosistemului digital din România, ceea ce înseamnă că astăzi comparativ cu luna iulie 2023, avem deblocaţi, avem pe curs de a intra în România, în plus 3,7 miliarde de euro”, a afirmat Bogdan Ivan.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a amintit şi despre o finanţare de 320 de milioane de euro pentru centrele de excelenţă din România.

”Comparativ cu aceeaşi perioadă anului trecut, vreau să amintesc cu altă realizare extrem de importantă şi anume centrelele de excelenţă din România, o finanţare de 320 de milioane de euro care acum se află în evaluare, este un concept adus din statele occidentale în care universităţile împreună cu companiile private, împreună cu organizaţii de cercetare publice, creează proiecte fundamentale pentru dezvoltarea unui anumit domeniu strategic de cercetare şi acum suntem în linie dreaptă cu ele”, a mai declarat Bogdan Ivan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.