Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a participat, marţi, la întâlnirea miniştrilor Economiei din UE, la Budapesta, unde anunţă că militat pentru realism şi echilibru, pentru identificarea şi alocarea corectă a resurselor financiare. Ministrul afirmă că este nevoie de inovare, cercetare şi dezvoltare de noi produse în Europa pentru a face faţă concurenţei de pe alte continente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Miniştrii Economiei din UE s-au întâlnit la Budapesta, la invitaţia ministrului Márton Nagy, care deţine pentru următoarele luni Preşedinţia Consiliului UE. Reuniunea informală a avut o agendă de actualitate, cu provocări cărora am încercat să le găsim răspuns”, a transmis, marţi seară, ministrul Economiei.

Acesta anunţă că s-a discutat despre:

  1. tranziţia spre autovehiculul electric: cum vom atinge ţintele 2035?
  2. cum păstrăm competitivitatea industriei europene după declaraţia de la Anvers;
  3. cum va influenţa Inteligenţa Artificială competitivitatea europeană.

”Am susţinut poziţia industriei româneşti, cu ai cărei reprezentanţi m-am întâlnit săptămână trecută, pentru a avea o poziţie de ţară. Am militat pentru realism şi echilibru, pentru identificarea şi alocarea corectă a resurselor financiare, pentru că toţi cetăţenii europeni trebuie să beneficieze de aceste resurse,  atâta timp cât obiectivele sunt comune şi se adresează tuturor”,a  mai transmis Ştefan Radu Oprea.

Potrivit acestuia, industria auto în România contribuie cu 14% la formarea PIB-ului, cu 27% la exporturi, generează peste 230.000 de locuri de muncă în cele peste 600 de companii de profil.

”De aceea, viitorul automobilului electric trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a produce în Europa autovehicule cu preţ competitiv, care să poată fi cumpărate de cetăţenii europeni, pentru a conserva locurile de muncă din domeniu. Este nevoie de inovare, cercetare şi dezvoltare de noi produse în Europa pentru a face faţă concurenţei de pe alte continente”, a mai transmis ministrul.

Acesta apreciază că obiectivele intermediare stabilite de diversele programe europene trebuie să poată fi atinse fără costuri suplimentare care ar scumpi automobilele actuale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.