Ministerul Finanţelor anunţă, joi, că a treia ediţie FIDELIS a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar secretarul de stat din cadrul instituţiei Alin Andrieş a precizat că frecvenţa emisiunilor va creste de la 4 la 6, în 2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa Ministerului Finanţelor a sunat, astăzi, clopoţelul BVB la deschiderea oficială dedicată listării celei de a treia emisiuni FIDELIS din acest an”, a transmis, joi, Ministerul Finanţelor.

Alin Andrieş, secretar de stat în cadrul MF a precizat că frecvenţa emisiunilor va creste de la 4 la 6, în 2024.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Şi această ediţie a fost o ediţie de succes din perspectiva atragerii donatorilor, au fost peste 1.388 de subscrieri cu o suma totală de peste 273 milioane de lei. Pe parcursul celor 7 ediţii ale campaniei cu ROCK FM, suma totală subscrisă de donatori este de 1,2 miliarde lei şi peste 9.496 de subscrieri. Acest lucru evidenţiază faptul că această colaborare este una cu un impact social relevant. Vom continua şi în perioada următoare, ba mai mult, având în vedere reuşita, frecvenţa emisiunilor FIDELIS va creşte de la 4 la 6 în 2024. Astfel că, următoarele emisiuni vor fi în lunile: august, octombrie şi decembrie", a subliniat Alin Andrieş.

Totodată, în intervenţia sa, Ştefan Nanu, directorul Trezoreriei şi coordonatorul programelor de titluri de stat, a precizat că numărul persoanelor fizice interesate să investească în titlurile de stat ale Ministerului Finanţelor este în continuă creştere.

”De la an la an, pe măsură ce lumea s-a obişnuit, sunt deja foarte mulţi care urmăresc piaţa secundară şi profită de preţurile mai bune pe care le au Programele de titluri de stat. De exemplu, sunt multe conturi noi FIDELIS. De asemenea, TEZAUR este foarte accesibil din toate punctele de vedere, aproape orice om care se duce sã îşi plăteascã taxe cumpãrã şi titluri de stat. Poţi să cumperi şi de 100 de lei şi de 50 de lei. E foarte facil, e un instrument la îndemâna oricui. Lucrăm la proiectul prin care să oferim posibilitatea investirii prin mediul online cu cardul. Un proiect care se adresează şi diasporei şi are un potenţial uriaş", a conchis Ştefan Nanu.

În cea de a treia ediţie a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024, desfăşurată de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory şi Rock FM, cei 1.388 donatori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor”, în perioada 18 - 24 iunie 2024, au investit 273,749 milioane lei.

Aceştia au beneficiat de tranşa specială cu cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediţii, de 7%, pentru achiziţia de titluri de stat emise în lei, cu scadenţă la un an.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.