Ministrul Economiei, Florin Spătaru, şi cei doi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, una dintre cele mai mari companii din industria aerospaţială şi de securitate şi de tehnologii din lume, au semnat miercuri o scrisoare de intenţie prin care firma americană îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiţii în industria aeronautică din România.
Ministrul Economiei şi cei doi vicepreşedinţi ai companiei Lockheed Martin, Ray Piselli şi Dennis Goege, au semnat astăzi scrisoarea de intenţie prin care firma americană îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu statul român pentru investiţii în industria aeronautică din România
Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospaţială şi de securitate şi de tehnologii din lume şi unul dintre cei mai mari contractanţi de apărare din lume.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Am semnat astăzi o scrisoare de intenţie, un document prin care una dintre cele mai mari companii din industria aeronautică din lume îţi reconfirmă interesul pentru viitoare parteneriate sau proiecte cu statul român. Lockheed Martin este implicat de 25 de ani în diverse proiecte în România, tocmai de aceea semnarea acestei scrisori consolidează parteneriatul nostru. Vă mărturisesc, am discutat cu cei de la Lockheed Martin şi cu francheţe le-am expus disponibilitatea Ministerului Economiei de a discuta despre colaborări care să se reflecte în economia României. Îmi doresc să văd cât mai repede Centrul Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală, aici în România şi să discutăm despre lucruri concrete”, a spus ministrul Spătaru.
Cei doi vicepreşedinţi Lockheed Martin şi-au exprimat disponibilitatea pentru demararea de proiecte, dar şi identificarea de noi oportunităţi de dezvoltare.
„Obiectivul nostru este să identificăm noi sfere de cooperare, în afară de iniţiativele deja anunţate precum Romaero şi Aerostar, inclusiv în sectorul noilor tehnologii, cum ar fi inteligenţa artificială şi sistemele aeriene fără echipaj, printre altele”, a declarat Ray Piselli, vicepreşedintele Lockheed Martin.
Cu prilejul vizitei la expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022, ministrul economiei Florin Spătaru a precizat că investiţiile în dezvoltarea de capabilităţi în industria de apărare trebuie să urmărească şi componenta de cercetare şi inovare: Ministerul Economiei promovează investiţiile care vor impulsiona proiecte-cheie colaborative la scară largă în materie de dezvoltare a capabilităţilor, stimulând totodată inovarea în domeniul apărării.
La expoziţia Black Sea Defense & Aerospace 2022 (BSDA), compania americană Lockheed Martin a expus un simulator pentru aeronava de generaţia a V-a F-35 Lightning II.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.