Ministerul Agriculturii (MADR) a anunţat luni că bugetul alocat pentru plăţile compensatorii de dezvoltare rurală este mai mare de 2,6 miliarde euro. MADR a lansat şi o invitaţie către fermieri ca, începând din 1 martie 2018, să solicite la APIA plăţile compensatorii de dezvoltare rurală prin cererea unică de plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cererile unice de plată se pot depune până la jumătatea lunii mai la Centrele Judeţene şi Centrele Locale ale APIA.

Sunt eligibili fermierii care utilizează terenuri agricole situate în zonele eligibile pentru pachetele de agro-mediu şi climă, în zonele afectate de constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice şi fermierii care utilizează terenuri aflate în conversie sau terenuri certificate în agricultura ecologică, potrivit ministerului.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Printre noutăţile aduse de către MADR măsurilor de mediu şi climă începând cu anul 2018 este introducerea a tre noi pachete în cadrul Măsurii 10 - Agro-mediu şi climă aplicabile pe terenuri agricole pentru conservarea speciilor acvila ţipătoare mică (Aquila pomarina) şi dropia (Otis tarda), precum şi pe terenuri arabile pentru protejarea speciilor de păsări comune.

În plus, ministerul permite includerea posibilităţii de a cumula pe aceeaşi suprafaţă plăţile compensatorii acordate în cadrul pachetelor aplicabile pe pajişti permanente, atât prin Măsura 11 - agricultura ecologică, cât şi prin Măsura 10 – agro-mediu şi climă.

”Astfel, în funcţie de combinaţia de pachete accesate, nivelul plăţilor cumulate poate fi cuprins între 119 - 449 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi între 153 - 483 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică”, se arată în comunicat.

În plus, ministerul a anunţat creşterea nivelului plăţilor compensatorii acordate la nivel naţional pe pajişti permanente fără angajament de agro-mediu şi climă cu 19 euro/ha/an pentru perioada de conversie şi cu 18 euro/ha/an pentru perioada de menţinere a practicilor de agricultură ecologică, faţă de anul 2017.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.