Agenţia de Presă News.ro organizează miercuri, 1 noiembrie, conferinţa „PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY”. Strategii şi soluţii pentru managerii de HR” un eveniment în cadrul căruia specialişti în resurse umane sunt invitaţi să discute despre principalele trenduri în HR în 2017, provocările pe care le aduce era “GIG ECONOMY” managerilor din domeniu şi cum transformă tehnologia piaţa muncii şi procesele tradiţionale de HR.
Conferinţa PROVOCĂRILE HR-ULUI ÎN ERA “GIG ECONOMY vine cu un concept complex, evenimentul îmbinând paneluri, sesiuni de keynote şi un workshop susţinut de Michael Armstrong, unul dintre cei mai influenţi specialişti în HR din Marea Britanie.
Absolvent al London School of Economics, Michael Armstrong este Profesor Asociat al Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) şi autor al unor bestselleururi traduse în peste 17 limbi, printre care A Handbook of Human Resource Management Practice (Managementul resurselor umane – Manual practic) -12 ediţii, Managing People (Managementul oamenilor), Strategic Human Resource Management (Managementul strategic al resurselor umane) - 5 ediţii, Performance Management (Managementul performanţei) - 5 ediţii şi Reward Management (Managementul recompenselor) - 3 ediţii.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Dezvoltarea tehnologică este, fără îndoială, cuvântul de ordine şi în 2017, iar managementul resurselor umane nu face excepţie. Fie că vorbim despre soluţii de software mai performante, de interacţiunea dintre salariaţi şi management, prin intermediul unor platforme mult mai dezvoltate sau de pătrunderea tot mai pronunţată a tehnologiilor avansate şi a roboţilor în producţie, anul 2017 este unul al tehnologiei şi al inovaţiei.
Pe de altă parte, aşa-numita “gig economy” sau economia de tip sharing produce schimbări fundamentale la nivelul forţei de muncă. Contractele pe perioadă nedeterminată sunt din ce în ce mai rar întâlnite, angajatorii concentrându-se pe angajarea de forţă de muncă “la comandă”, pentru anumite proiecte, pentru perioade limitate de timp.
Totodată, schimbările tehnologice şi culturale aduc şi nenumărate beneficii. Job-uri noi sunt create în permanenţă fie că vorbim despre social media, legislaţia în domeniul digital sau analiza informaţiilor.
O altă schimbare majoră la nivelul managementului resurselor umane o reprezintă faptul că organizaţiile sunt mai interesate de implicarea tuturor angajaţilor, de munca în echipă, de inovaţie şi colaborare, ceea ce determină o reinventare a tehnicilor de management al performanţei. Angajatorii înţeleg mai mult ca niciodată că feedback-ul continuu şi implicarea angajaţilor sunt cruciale pentru companiile lor. De aceea, accentul se mută uşor de pe managementul talentelor pe managementul tuturor angajaţilor.
Cum influenţează digitalizarea procesele de HR, cum s-a schimbat procesul de recrutare în ultimii ani, care sunt provocările pe care le întâmpină HR-ul în managementul angajaţilor din generaţia Z, cum se face evaluarea tinerilor angajaţi în aşa fel încât aceştia să continue să se dezvolte şi cum convingi angajaţii că o dezvoltare pe orizontală acceptată astăzi îi poate aduce mai aproape de o poziţie de top management în viitor sunt doar câteva din întrebările la care vor răspunde: Elisabeta Moraru, Country Manager, Google; Eugen Gane, HR Area Leader for South East Europe, IBM; Carmen Buruiană, Enterprise HR Manager, Bitdefender; Roxana Tesiu, Vice President HR Tellus; Mădălina Teodorescu, HR Manager, Avangate; George Butunoiu, GB Executive Search Consultants, Nineta Ceauş, Senior Expert in Talent Management - Consulting and Initiatives/HR Development, Deutsche Telekom AG, Raluca Radu, Country Manager, Answear.com, Andreas Fuhrmann, Managing Partner TRANSEARCH, Mihai Cepoi, Solution Sales Executive, SAP Romania, Anca Suditu, Learning& Talent Development Lead Accenture Operations BPO, Accenture; Anca Covaciu, Senior Consultant, MMM Consulting Intl, Florin Petrescu, Human Resources Director, Vodafone.
Evenimentul se va încheia cu un workshop interactiv susţinut de Michael Armstrong, în cadrul căruia va face o trecere în revistă a evoluţiilor în domeniul resurselor umane, referindu-se la importanţa viziunii bazate pe resurse şi la adoptarea în continuă creştere a abordărilor pragmatice ale principalelor activităţi de management al resurselor umane, cum ar fi managementul talentelor, managementul performanţei, învăţarea şi dezvoltarea şi managementul recompenselor.
Va urma o examinare mai detaliată a evoluţiilor din următoarele domenii: Analiza resurselor umane cu accent pe utilizarea în creştere a tehnicilor matematice, statistice şi de colectare a datelor pentru a obţine informaţii şi, prin urmare, înţelegere în materie de resurse umane; Managementul performanţei cu accent pe gestionarea performanţelor pe tot parcursul anului şi pe eliminarea sistemelor de rating; Învăţarea şi dezvoltarea - noul accent pe învaţarea la locul de muncă, învăţarea informală şi socială susţinută de utilizarea mijloacelor de comunicare sociala; Managementul recompenselor - tendinţe în evaluarea postului, structuri de salarizare şi salariu de performanţă.
Programul conferinţei este disponibil pe site-ul evenimentului. Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, accesaţi pagina dedicată.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.