Mastercard, Visa, Edenred, Orange şi Banca Transilvania au anunţat, miercuri, lansarea serviciului Apple Pay în România. Tot miercuri, ING Bank România, Revolut şi UniCredit au anunţat lansarea acestui serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu Apple Pay pe iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac, clienţii pot efectua plăţi în magazine, prin aplicaţii sau prin internet, potrivit companiilor. Totodată, când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple.

În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat şi stocat în siguranţă în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacţie este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Pentru cumpărăturile în aplicaţii sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar să se completeze manual datele în formularul cardului sau să se introducă în mod repetat informaţii referitoare la transport sau opţiunile de facturare.

Orice achiziţie Apple Pay este autentificată doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului, potrivit companiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.