Prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea critică şedinţa convocată de premierul Marcel Ciolacu pe tema situaţiei din energie, afirmând că nu am fi ajuns în această situaţie, de a ne teme de blackout, dacă în ultimii 30 de ani s-ar fi investit în sistemul de transport şi distribuţie de energie. El susţine că PSD şi PNL au transformat România în importator net de energie electrică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Marcel Ciolacu a organizat astăzi o şedinţă de urgenţă la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD şi PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care a fost concluzia? Că ne aşteaptă o vară provocatoare! Însă, nici Ciolacu, nici Burduja, nici vreun alt reprezentant al coaliţiei de guvernământ nu spun adevărul. Nu am fi ajuns în această situaţie, de a ne teme de blackout, dacă în ultimii 30 de ani s-ar fi investit în sistemul de transport şi distribuţie de energie. În loc să participe la discuţii inutile, fără niciun rezultat, cei din PSD şi PNL ar fi trebuit să iasă public şi să discute despre starea sistemului energetic naţional. România a devenit importator net de energie electrică în ultimii 3 ani. Cauza? Închiderea minelor, a termocentralelor, a unităţilor de producţie din ţara noastră”, consideră Lulea.

El mai afirmă că, din cauza renunţării la mii de MWh pe care ţara noastră îi producea, România a devenit cea mai scumpă piaţă spot de energie din Europa.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Astăzi, românii ar fi aşteptat să audă din partea Guvernului PSD-PNL ce va face acesta pentru a se asigura că preţul la energie nu va exploda în perioada următoare, dar şi ce se întâmplă cu hidrocentralele care sunt terminate în proporţie de peste 90%, dar a căror finalizare este blocată de câte un ONG care acţionează în interesul altor entităţi, nu al românilor”, declară liderul AUR, adăugând că problemele cu adevărat critice din sistemul energetic sunt lipsa investiţiilor şi închiderea haotică a capacităţilor de producţie. 

“Noi am atenţionat guvernul că nu putem închide active de producţie fără să punem ceva în loc, deoarece vom avea deficit de energie electrică. Acum suntem în acea situaţie. AUR a oferit şi soluţii: să facem investiţii în reactoarele de la Cernavodă, vorbim de o sumă de aproximativ 10 miliarde de euro, şi să avem funcţionale termocentralele pentru situaţii deosebite. În acest fel am reveni la normalitate”, susţine prim-vicepreşedintele AUR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.