Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, marţis eară, că nouă scanere de mărfuri vor şi funcţionale până la finalul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Am avut astăzi o şedinţă de lucru cu echipa Autoritatea Vamală Română, în care am discutat despre stadiul celor mai importante proiecte la care lucrăm pentru combaterea contrabandei şi evaziunii fiscale”, anunţă, marţi seară, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În ceea ce priveşte operaţionalizarea scanerelor, ministrul afirmă că proiectul este în grafic cu calendarul asumat.

”Pe lângă cele din Albiţa şi Giurgiuleşti, vom avea un scanet funcţional la Siret până la finalul verii, urmând ca la sfârşitul anului în vămile din România să funcţioneze dekja simultan 9 astfel de dispozitive”, a mai anunţat ministrul.

De asemenea, ministrul a anunţat că s-am discutat despre documentaţia aferentă e-Sigiliu.

”Avem de achiziţionat 2.000 de sigilii pe care trebuie să le punem în funcţiune de la 1 ianuarie 2025.  Prin sistemul naţional RO e-Sigiliu implementăm o metodă automatizată şi rapidă, bazată pe utilizarea unor dispozitive inteligente care să determine potenţialele puncte de deturnare a transporturilor rutiere de bunuri”, a mai transmis ministrul.

Acesta anunţă că s-a creioat planul de investiţii pentru Autoritatea Vamală, ce urmează să fie pus în consultare.

”După cum ştiţi, Guvernul a aprobat recent bugetul de investiţii pentru perioada 2025-2030, care se va ridica la aproximativ 1 miliard lei. Avansăm şi cu realizarea Centrului Naţional de Analiză Imagistică Vamală, finanţat prin PNRR, prin care se vor analiza datele obţinute cu ajutorul aparatelor de scanat”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.