Grupul KMG International (KMGI), fostul Grup Rompetrol, a modificat şi a extins vineri o facilitate de credit revolving multivalută în valoare de 360 milioane dolari. Maturitatea creditului este de trei ani din momentul tranzacţiei, iar grupul are posibilitatea de a opta pentru două prelungiri de câte un an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Creditul a fost contractat de la un sindicat de bănci format din patru coordonatori principali, care au oferit suma în proporţii egale: ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V Amsterdam – sucursala Bucureşti, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA şi UniCredit Bank SA. ING Bank N.V. – sucursala Bucureşti acţionează în calitate de coordonator al facilităţii şi de agent de documentaţie, UniCredit Bank AG - sucursala Londra în calitate de agent de facilitate şi Unicredit Bank SA în calitate de bancă emitentă, agent de garanţii şi agent de plăţi”, arată KMGI într-un comunicat.

Casa de avocatură Allen & Overy LLP şi Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA în asociere cu Allen & Overy LLP au acţionat în calitate de consultanţi legal al băncilor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Garantată de KMG International, facilitatea de credit va fi utilizată de către companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream, KazMunayGas Trading şi KMG Rompetrol pentru acoperirea nevoilor generale de finanţare, dar şi pentru asigurarea condiţiilor optime de derulare a activităţii acestora.

Deţinut integral de compania naţională de petrol şi gaze a Republicii Kazahstan – KazMunayGas, KMG International este un grup petrolier cu sediul central în Amsterdam, care deţine şi desfăşoară operaţiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail şi trading pe 11 pieţe de bază.

Reţeaua de distribuţie carburanţi cuprinde 1.100 puncte de alimentare în Georgia, Bulgaria, Moldova şi România, unde grupul deţine şi două rafinării - Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti.

Rezultatul operaţional (EBITDA) al KMG International în s-a ridicat la 242 milioane dolari, cu circa 20% peste nivelul consemnat în 2016 şi triplu faţă de cel din 2012 (79 milioane dolari). Totodată, profitul net s-a majorat de şase ori faţă de cel înregistrat în 2016 până la un nivel de 80 milioane dolari, faţă de un rezultat negativ de 208 milioane dolari înregistrat în 2012.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.