Netflix a adăugat suport offline pentru aplicaţiile sale, permiţând utilizatorilor să acceseze conţinutul preferat şi în zonele în care nu au la dispoziţie o conexiune la internet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În mod normal, orice aplicaţie de streaming, fie că vorbim de conţinut video, de muzică, ori de podcast-uri are nevoie de o conexiune permanentă şi suficient de rapidă la internet. Din această cauză, companiile care deţin astfel de servicii au căutat întotdeauna o modalitate de a oferi acces continuu la serviciile proprii, chiar şi atunci când nu există o conexiune la internet.

Pentru un serviciu de streaming video, cum este Netflix, oferirea suportului offline, pentru accesarea conţinutului fără o conexiune activă la internet, este complicată în primul rând din cauza dimensiunii mari a fişierelor, comparativ cu spaţiul limitat de stocare al dispozitivelor mobile.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Soluţia aleasă de Netflix constă în descărcarea manuală a filmelor şi serialelor dorite. Astfel, imediat lângă butonul Play, utilizatorii au acum la dispoziţie un nou buton, care permite descărcarea conţinutului pe dispozitivul mobil.

Există două opţiuni de calitate între care utilizatorii pot alege înainte de începerea descărcării. O calitate mai redusă care necesită mai puţin spaţiu de stocare şi una mai bună, pentru care este nevoie de mai mult spaţiu. Cei de la Netflix nu au dat detalii tehnice privind cele două setări de calitate.

Deocamdată, noua facilitate nu este disponibilă pentru întreg conţinutul Netflix, ci parte să funcţioneze pentru toate filmele şi serialele originale Netflix, plus o parte din restul conţinutului. Compania promite că numărul titlurilor va creşte în mod constant pe viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.