Netflix a depăşit aşteptările tuturor, reuşind să atragă în ultimul trimestru al anului trecut peste şapte milioane de noi abonaţi în Q4 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Ultimul trimestru din 2016 a fost şi cel mai bun pentru Netflix în ceea ce priveşte numărul de abonaţi. Compania americană a atras 7,04 milioane de abonaţi noi, mult peste cei 5 milioane la care se aşteptau investitorii.

Creşterea de la an la an este şi ea una semnificativă. În aceeaşi perioadă din 2015, Netflix înregistra 5,59 milioane de abonaţi noi.

Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Aşa cum era de aşteptat, cea mai mare parte a abonaţilor noi sunt din afara Statelor Unite. Din 7,04 milioane de abonaţi noi, 5,59 sunt din alte ţări. Aceasta. în condiţiile în care majoritatea ţărilor au acces la mai puţin conţinut decât Statele Unite, dar plătesc aceleaşi tarife.

Veniturile Netflix în Q4 2016 au fost de 2,48 miliarde, cu 36% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Pentru a atrage cât mai mulţi abonaţi, Netflix va merge în continuare pe crearea de conţinut original. Această strategie s-a dovedit câştigătoare în 2016, când 5 din cele mai căutate filme online au fost create de Netflix, în frunte cu mini-seria Stranger Things.

Pentru 2017, Netflix şi-a propus să însumeze 1.000 de ore de conţinut original nou, de la 600 de ore câte a avut în 2016. În acest scop, compania estimează că va cheltui aproximativ 6 miliarde de dolari anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.