Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada ianuarie-aprilie 2024, faţă de perioada similară din 2023, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2024 a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,1% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2023, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,2%)şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,2%)”, arată datele INS.

Scăderi s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-14,5%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-7,6%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-0,2%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele patru luni din 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,1% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2023.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aprilie 2024 comparativ cu martie 2024

 În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2024, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-12,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-4,1%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2%). Creşteri au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,5%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, faţă de luna precedentă, a scăzut cu 1,4%.

Aprilie 2024 comparativ cu aprilie 2023

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2024, a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,9% mai mică comparativ cu luna aprilie 2023, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-17,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-10%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,4%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-2,2%).

Activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană au crescut cu 14,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024 a scăzut cu 1,6%, comparativ cu luna aprilie 2023.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.