Christina Verchere, şefa OMV Petrom, a doua cea mai mare companie din România, se declară extrem de impresionată de România şi spune că românii sunt foarte primitori şi calzi, iar vinurile româneşti sunt foarte bune. Aceasta a preluat în luna mai conducerea OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, după ce o perioadă a locuit în Jakarta, Indonezia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

OMV Petrom a anunţat în ianuarie că Mariana Gheorghe pleacă de la conducerea companiei după aproape 12 ani, fiind unul din cei mai longevivi directori generali din România. Verchere a preluat conducerea OMV Petrom în 1 mai.

”Sunt aici de patru luni, m-am mutat la scurt timp după ce vremea rece a trecut, şi mă bucur tare mult să mă aflu aici. Familia mea se află chiar acum în vizită la mine şi se plimbă prin toată România, deci o cunosc mai bine decât mine. Dar, vorbind de companie, OMV Petrom este foarte importantă pentru România, este ceea ce m-a atras de la început să vin aici. Cred că România are foarte mult potenţial. Dintr-o perspectivă personală, oamenii sunt foarte primitori şi calzi, am vecini minunaţi şi am o echipă grozavă aici la Petrom”, a declarat noul director general executiv al OMV Petrom, într-o conferinţă de presă, întrebată care a fost impresia sa despre România şi dacă ar recomanda-o şi altora.

Ea spune că familia şi prietenii săi au fost plăcut impresionaţi de români şi de România.

”Aşa cum am descris România unor prieteni când am venit aici, m-am mutat dintr-un oraş cu 20 de milioane de locuitori într-unul cu 2 milioane de locuitori. (Capitala, n.r.) se află la două-trei ore de plajă, de munte şi aveţi vinuri excelente. Cum să nu îţi placă România?”, spune Verchere.

OMV Petrom a raportat în prima parte a anului un profit net de 1,28 miliarde lei, cu 6% mai mare faţă de primul semestru din 2017, în timp ce vânzările au urcat tot cu 6%, la 9,85 miliarde lei.

OMV Petrom a realizat în primul semestru al anului o producţie de hidrocarburi la nivel de grup de 29,18 milioane bep, cu 5% mai mică faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce producţia de gaze a scăzut cu 6%, la 2,42 miliarde metri cubi.

De asemenea, producţia netă de energie electrică a crescut cu 44%, la 1,31 TWh.

De asemenea, pentru acest an, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi de 70 dolari/bbl, revizuit în creştere faţă de estimarea anterioară de 68 dolari/bbl.

Valoarea investiţiilor pentru acest an, inclusiv lucrările de explorare şi evaluare capitalizate, este în prezent estimată la aproximativ 3,7 miliarde lei, din care circa 75% dedicată proiectelor din Upstream.

Numărul de angajaţi a scăzut cu 6%, la 13.421, în primul semestru.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 787 benzinării, la sfârşitul lui martie 2018, sub două branduri, OMV şi Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,9985%, iar 18,35% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu circa 25,5 miliarde de euro plătiţi sub formă de taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2017.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.