Grupul HP a anunţat joi că şi-a stabilit să atingă neutralitatea climatică în cadrul operaţiunilor sale până în 2025 şi va reduce cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul anului 2019. În plus, până în 2030, 75% din producţia HP totală anuală, ca greutate, va proveni din material reciclate, regenerabile şi/sau reutilizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”HP Inc. a anunţat unele dintre cele mai ambiţioase obiective climatice din industria de profil, care evidenţiază progresul făcut de companie pentru a atinge neutralitatea climatică, pentru o economie complet regenerabilă, pentru reducerea amprentei asupra mediului, dar şi pentru consolidarea afacerii pe termen lung pentru a crea cel mai sustenabil portofoliu de produse şi soluţii din industrie.  

Măsurile anunţate de HP se aliniază obiectivelor ONU pentru dezvoltare durabiă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Schimbarea climatică este provocarea definitorie a acestei generaţii şi impune acţiuni imediate şi investiţii. Acum este momentul pentru acţiuni curajoase şi obiective ambiţioase care să ne protejeze planeta şi care să creeze noi surse de inovare şi de creştere pentru economia globală. Stabilind obiectivul de neutralitate climatică în întreaga noastră reţea, până în 2040, vom accelera dezvoltarea şi vom urma ambiţia HP de a deveni cea mai sustenabilă şi echitabilă companie de tehnologie din lume”, a declarat Enrique Lores, Preşedinte şi CEO HP Inc.

Pentru a-şi îndeplini obiectivele, HP va acţiona pe cinci direcţii strategice, pentru a decupla creşterea de emisiile de carbon şi de consumul de resurse, pentru a stimula inovarea şi pentru a transforma modele de proiectare şi de business: Imprimare şi sisteme de calcul sub formă de serviciu; Materiale sustenabile; Decarbonizarea lanţului de aprovizionare: măsuri pentru reducerea amprentei de carbon a furnizorilor, utilizarea de electricitate provenită din surse regenerabile, folosirea transportului pe bază de combustibili alternativi sau a vehiculelor electrice pentru livrarea produselor; Eficienţă energetică: proiectarea de produse –existente sau noi - eficiente din punct de vedere energetic; Investiţii în păduri: măsuri de compensare pentru hârtia utilizată pentru imprimare şi ambalare – investiţii în refacerea şi protejarea pădurilor, folosirea de materiale din surse certificate sau din hârtie reciclată.

”Pentru a atinge aceste ţinte, HP va atinge neutralitatea climatică în cadrul operaţiunilor sale până în 2025 şi va reduce cu 50% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu nivelul anului 2019. În plus, până în 2030, 75% din producţia HP totală anuală, ca greutate, va proveni din material reciclate, regenerabile şi/sau reutilizate. Aceste acţiuni vor ajuta HP să îşi îndeplinească obiectivul de neutralitate climatică în întreaga reţea până în 2040, iar operaţiunile companiei vor genera zero deşeuri în unităţile de producţie, până în 2025”, anunţă grupul. 

HP precizează că din 1991, compania refolosit peste 875 de milioane de cartuşe HP, 114 milioane de umeraşe de haine şi 4,69 miliarde de sticle de plastic utilizate pentru fabricarea de noi produse.

La categoria print, HP va trece de la modelul tranzacţional la cel de serviciu, reducând astfel amprenta de carbon. Pentru a accelera tranziţia spre un lanţ de aprovizionare cu neutralitate climatică, HP se angajează să atingă neutralitatea climatică pentru divizia consumabile până în 2030.  

”Eforturile pentru un impact sustenabil asupra oamenilor, asupra planetei şi asupra comunităţilor sunt integrate în strategia şi în operaţiunile HP şi au devenit un factor din ce în ce mai important în decizia de cumpărare a clienţilor. Această strategie HP a adus câştiguri de peste 1 miliard de dolari din vânzări, în 2020, pentru al doilea an consecutiv”, arată grupul.

HP Inc. creează tehnologii precum PC-uri, imprimante, soluţii de imprimare 3D.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.