Grupul elveţian MET, prezent şi în România, a raportat un volum total de 71 miliarde metri cubi de gaze tranzacţionate în 2020, cu 43% mai mult faţă de anul precedent, raportând venituri consolidate de 11,2 miliarde euro.
"MET Group, companie europeană de energie cu sediul central în Elveţia, a raportat un volum total de 71 miliarde metri cubi (BCM) de gaze tranzacţionate în 2020, cu 43% mai mult faţă de anul precedent. Veniturile consolidate ale grupului au atins 11,2 miliarde euro, în ciuda condiţiilor dificile din piaţă. Grupul este activ şi în România, fiind unul dintre principalii furnizori privaţi de energie electrică, gaze naturale şi servicii energetice", a informat grupul.
Compania precizează că a compensat modificările în consumul de energie în rândul consumatorilor industriali pe fondul restricţiilor din timpul anului, prin tranzacţii en-gross şi comerţ cu energie. În acelaşi timp, compania a dovedit o performanţă solidă a activelor sale industriale, fără întreruperi ale activităţii.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Divizia de Trading şi Tranzacţii En-gross a înregistrat rezultate foarte bune anul trecut, impulsionată, în special, de activităţile de tranzacţionare en-gross din pieţele din vestul Europei, beneficiind de oportunităţile din piaţă, într-un mediu cu preţuri volatile. La finalul anului 2019 preţul gazelor naturale a scăzut şi a rămas la un nivel scăzut pe parcursul anului 2020, consecinţă a reducerii activităţii economice în contextul pandemiei Covid-19. În ciuda acestui context dificil, veniturile consolidate ale MET Group au ajuns la 11,2 miliarde euro, la un nivel de profitabilitate constant", arată grupul.
Intensificarea activităţii de tranzacţionare en-gross a dus la o creştere importantă a volumului de gaze naturale comercializat în 2020, până la 71 miliarde metri cubi, un avans de 43% faţă de anul precedent, când a fost înregistrat un volum total de 50 de miliarde de metri cubi.
Această performanţă a compensat diminuarea volumelor de gaz şi electricitate, determinate de cerere, în cadrul diviziei de Vânzări şi Distribuţie, majoritatea ţărilor europene fiind afectate, mai ales în trimestrele 2 şi 3. Divizia de Active Industriale a performat, de asemenea, peste aşteptări, compania completându-şi portofoliul de active în domeniul producţiei de energie din surse regenerabile.
„Acesta este avantajul modelului de business integrat al MET Group: am putut obţine performanţe valorificând oportunităţile din anumite segmente, în condiţiile în care divizia de Vânzări şi Distribuţie, spre exemplu, a traversat o perioadă cu multă presiune în 2020. Avem în continuare un potenţial important de dezvoltare pe pieţele cheie de gaz şi energie şi rămânem dedicaţi tranziţiei spre energie verde, cu obiective ambiţioase pe segmentul producţiei de energie din surse regenerabile”, a declarat Benjamin Lakatos, CEO MET Group.
În România, activitatea MET Group a avut o evoluţie similară, impactul asupra cererii de energie fiind parţial compensat de creşterea pe segmentul gazelor naturale.
„Am fost alături de clienţii noştri într-o perioadă fără precedent căutând să le oferim soluţii şi să contribuim la revenirea activităţii lor. În acelaşi timp, ne-am consolidat poziţia pe segmentul furnizării de gaze naturale, devenind unul dintre principalii furnizori privaţi din piaţă”, a declarat Florin Frunză, director general MET Romania Energy.
MET Group este o companie energetică integrată, cu activităţi pe pieţele gazelor naturale şi a energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 14 ţări şi pe 24 de pieţe naţionale de gaze. MET este deţinut în procent de 80% de angajaţi din companie, 20% din acţiuni aparţinând Keppel Corporation.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.