Curtea de Conturi a României şi Oficiul Federal de Audit al Elveţiei au organizat, la Bucureşti, în perioada 20-21 iunie, întâlnirea Grupului de lucru al Organizaţiei Internaţionale a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI) pentru Evaluarea Politicilor şi Programelor Publice (WGEPPP), având ca temă principală identificarea modalităţilor prin care Instituţiile Supreme de Audit (SAI) pot să aleagă cele mai adecvate subiecte pentru evaluări de politici şi programe publice şi pentru audituri ale performanţei. „Încercăm să rămânem relevanţi în societate prin temele de audit pe care ni le propunem, mai ales în auditul performanţei”, a explicat preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La reuniune au participat reprezentanţi ai instituţiilor supreme de audit din 18 state membre ale Organizaţiei Internaţionale a Instituţiilor Supreme de Audit. În cadrul întâlnirii WGEPPP de la Bucureşti au fost analizate aspecte precum implicarea părţilor interesate în selectarea unei teme de audit, modalităţi de îmbunătăţire a selecţiei temelor de audit pentru programul anual, rolul analizei de risc în procesul de planificare, alegerea surselor pentru identificarea subiectelor de audit. În deschiderea lucrărilor, atât preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, cât şi vicepreşedintele Oficiului Federal de Audit al Elveţiei, Brigitte Christ, au subliniat importanţa alegerii unor teme de audit şi evaluări de politici şi programe publice care să fie relevante la nivel societal şi să aducă plusvaloare în procesul de decizie la nivel guvernamental. De asemenea, reprezentanţii celor două instituţii supreme de audit au accentuat rolul discuţiilor de profunzime şi colaborării tuturor reprezentanţilor SAI-urilor participante, în vederea elaborării unor mecanisme şi instrumente standardizate de măsurare a impactului auditurilor de performanţă şi a evaluărilor de politici şi programe publice”, anunţă Curtea de Conturi într-un comunicat.

Preşedintele Curţii de Conturi a evidenţiat, cu acest prilej, implicarea activă a instituţiei pe care o reprezintă în activitatea profesională a comunităţii internaţionale de audit, în acord cu obiectivele strategice de dezvoltare instituţională.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Încercăm să rămânem relevanţi în societate prin temele de audit pe care ni le propunem, mai ales în auditul performanţei. Din această perspectivă, grupul de lucru pe care îl găzduim tratează o temă esenţială pentru viitorul instituţiilor supreme de audit: alegerea subiectelor de audit în conformitate cu aşteptările cetăţeanului. În procesul de transformare instituţională, alături de colegii din Plen, considerăm auditul performanţei un instrument esenţial prin care Curtea de Conturi poate veni în sprijinul autorităţilor şi al cetăţenilor prin constatările, concluziile şi recomandările rezultate în auditurile realizate în domeniile de interes pentru decidenţi şi pentru opinia publică”, a afirmat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi.

Grupul de lucru pentru evaluarea politicilor şi programelor publice (WGEPPP) face parte din Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI). Grupul îşi propune să dezvolte practica de evaluare a programelor şi politicilor publice de către SAI-uri şi să ofere SAI-urilor interesate informaţii, instrumente metodologice şi exemple de bune practici. Grupul urmăreşte să dezvolte schimbul de bune practici în domeniul evaluării; să colecteze şi să disemineze informaţii şi să promoveze schimbul de cunoştinţe între SAI-uri; să faciliteze planificarea şi desfăşurarea evaluării politicilor şi programelor de către SAI-uri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.