Google a cumpărat o clădire colorată de birouri în Londra pentru 1 miliard de dolari, în timp ce aşteaptă finalizarea lucrărilor de construcţie la sediul său central din Marea Britanie, care au întârziat foarte mult, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gigantul internetului a anunţat vineri că a achiziţionat toată clădirea Central St. Giles, unde ocupă deja mai multe etaje, în West End din Londra.

”Investiţia noastră în acest imobil uimitor, conceput de Renzo Piano, reprezintă încrederea noastră continuă în birou, ca loc pentru colaborare şi conexiune personală”, a declarat Ronan Harris, vicepreşedinte şi director general al Google U.K. and Ireland, într-o postare pe blog.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Google intenţionează să reamenajeze imobilul în următorii câţiva ani, a spus Harris, adăugând că vor exista spaţii de colaborare, grupuri de echipe şi spaţii de lucru în aer liber acoperite.

Grupul american are 6.400 de angajaţi în Regatul Unit, iar compania s-a angajat să creeze suficient spaţiu de birouri în Marea Britanie pentru 10.000 de persoane în următorii ani.

Sediul său principal se află în cartierul King's Cross, la marginea de nord a centrului oraşului, unde a cumpărat mai multe clădiri de birouri. Cu toate acestea, noul său sediu din Marea Britanie, care se află pe un teren din spatele gării King’s Cross, este încă în construcţie.

Turnul cu 11 etaje a fost proiectată de prestigioasele studiouri Heatherwick şi Bjarke Ingels Group. Planurile arată o piscină de 25 de metri, o pistă de alergare pe acoperiş de 200 de metri şi o sală mare de sport cu vedere la Londra. Va găzdui până la 4.000 de angajaţi ai Google, când va fi finalizat.

Cu toate acestea, lucrările de construcţie se desfăşoară sunt în întârziere de câţiva ani. Google spera iniţial să fie ocupe clădirea până în 2016, dar o serie de eşecuri au întârziat data de mutare cu câţiva ani.

Planurile iniţiale de 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari), elaborate de Allford Hall Monaghan Morris, au fost abandonate de cofondatorul Google, Larry Page, pentru că sunt ”prea plictisitoare”.

O sursă familiară cu construcţia, care nu a dorit să fie numită din cauza naturii sensibile a proiectului, a declarat pentru CNBC în aprilie anul trecut că Google îşi propune să intre în clădire până în 2023/2024, marcând o întârziere de aproape un deceniu.

Alte clădiri Google ale din cartierul King’s Cross sunt în diferite stadii de finalizare. În cele din urmă, Google se aşteaptă să angajeze aproximativ 7.000 de oameni în zonă.

În acelaşi timp, laboratorul DeepMind AI, deţinut de grupul Alphabet, se confruntă la rândul său cu întârzieri la o nouă clădire cu 11 etaje în aceeaşi zonă. DeepMind trebuia să se mute anul trecut în clădirea care are o bibliotecă, o sală de prelegeri şi o grădină pe acoperiş, dar lucrările de construcţie nu sunt încă finalizate.

Între timp, Apple urmează să mute 1.400 de angajaţi din mai multe birouri Apple din Londra într-un nou spaţiu de 500.000 de metri pătraţi, care va ocupa şase etaje ale fostei centrale electrice pe cărbune din Battersea (ilustrată pe coperta albumului „Animals” al lui Pink Floyd). ).

Regatul Unit este unul dintre cele mai mari avanposturi pentru giganţii tehnologiei din SUA. Meta, Twitter şi Amazon au achiziţionat, de asemenea, clădiri strălucitoare cu mai multe etaje în Londra, în ultimii ani, pentru a găzdui armatele lor de angajaţi, care sunt în creştere.

Coronavirusul a blocat multe proiecte de construcţii în întreaga lume, iar sediul generos al firmelor din Silicon Valley nu face excepţie. Când restricţiile s-au înăsprit în Marea Britanie, multe companii de construcţii au închis temporar şantierele şi au concediat lucrători.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.