Garda de Mediu a amendat cu 70.000 lei antreprenorul Autostrăzii Ploieşti-Buzău, după ce comisarii au descoperit cantităţi importante de reziduri din obţinerea mortarului sau a betonului şi mixturi asfaltice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 18.07.2024, la solicitarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisari din cadrul Comisariatului General al  Gărzii Naţionale de Mediu  au efectuat un control pe un amplasament aflat în proximitatea lucrărilor de terasament ale autostrăzii Ploieşti – Buzău. Acţiunea viza trei gropi utilizate în vederea excavării de material geologic, denumite în acordul de mediu „gropi de împrumut”. Terenul pe care s-au practicat aceste gropi fusese anterior expropriat pentru utilitate publică şi se află în administrarea C.N.A.I.R”, a transmis, vineri, Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, în urma verificărilor, comisarii GNM au putut constata că pe amplasament se găsesc cantităţi importante de material inert - reziduri din obţinerea mortarului sau a betonului şi mixturi asfaltice - depozitate direct pe sol, pe un teren neautorizat din punct de vedere al protecţiei mediului.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”Cel mai probabil, având în vedere poziţionarea acestora, comisarii GNM au presupus că a existat intenţia îngropării acestora sau, mai precis, umplerea “gropilor de împrumut” cu acest material inert. În consecinţă, comisarii GNM au amendat operatorul economic responsabil de implementarea proiectului Autostrăzii Ploieşti – Buzău cu 70.000 lei”, a mai transmis Garda de Mediu.

De asemenea, comisarii au dispus valorificarea/eliminarea deşeurilor identificate pe teren, prin operatori economici autorizaţi, cu respectarea trasabilităţii deşeurilor pe teritoriul României, obligaţie prevăzută de altfel şi în acordul de mediu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.