Fuziunile de tipul celor convenite de companii britanice precum J Sainsbury, GlaxoSmithKline şi Sky vor atinge un nivel record în 2018, datorită interesului mare al unor companii străine dar şi a eforturilor de consolidare pe piaţa locală înainte de Brexit, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Achiziţiile care implică firme britanice au crescut în acest an la peste 275 de miliarde de dolari, contribuind la volumul tranzacţiilor care au loc la nivel mondial.

Acordul convenit luni de Sainsbury’s pentru preluarea lanţului de magazine Asda Group a avut loc după patru luni pline, în care un producător japonez de medicamente a încercat să preia firma de biotehnologie Shire, în timp de contractorul din industria aerospaţială şi de apărare GKN a cedat unei oferte ostile de preluare, iar Sky, cea mai mare companie de servicii TV pe bază de abonament, a atras mai mulţi posibili cumpărători.

Seria de tranzacţii reflectă eforturile unor companii de a se proteja mai bine înainte de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în timp ce îngrijorările altor firme legate de perspectivele economice pe termen lung s-au atenuat.

În plus, cumpărătorii din Statele Unite, în special cei care au deţineri mari de numerar în străinătate, au arătat o creştere a încrederii după reforma fiscală care a avut loc anul trecut în SUA.

”Acordul de tranziţie pentru Brexit a dat o mare stabilitate, măcar pe termen scurt”, a apreciat Christopher Sullivan, partener la firma Clifford Chance din Londra.

El a arătat că evaluările companiilor sunt la niveluri record, fiind  o perioadă  bună pentru vânzare.

Companiile britanice care sunt îngrijorate de perspectivele de creştere şi capacitatea lor de a face afaceri după Brexit iau măsuri să obţină accesul în UE, în parte prin cumpărarea de  companii pe continent, a spus Tom Whelan, director pentru operaţiuni globale pentru fonduri de investiţii la  firma de avocatură Hogan Lovells.

Între companiile care au cumpărat active în Europa se află compania de generare a energiei ContourGlobal, listată la Londra, care a convenit în februarie să cumpere cinci centrale termice în Spania, de la grupul Acciona, pentru 1,4 miliarde de dolari, şi DCC, care a anunţat în ianuarie că va cumpăra un producător de gaze naturale lichefiate din Germania, de la compania Linde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.