Facebook, una dintre primele reţele sociale, a devenit cunoscută ca platforma părinţilor şi bunicilor, în timp ce tinerii adulţi folosesc aplicaţii foto şi video precum Instagram şi TikTok. Dar Meta, compania care deţine Facebook, îşi propune să schimbe asta, cu noi funcţii pentru comunitate şi video, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În timp ce Facebook a fost iniţial centrată pe a ajuta utilizatorii să rămână în contact cu familia şi prietenii, viitorul constă în a-i ajuta pe oameni să-şi extindă reţelele şi să facă noi conexiuni, ceea ce se potriveşte cu modul în care generaţiile mai tinere folosesc serviciul, a declarat Tom Alison, şeful Facebook la Meta.

”Vedem tineri adulţi apelând la Facebook atunci când fac o tranziţie în viaţă. Când se mută într-un oraş nou, folosesc Marketplace pentru a-şi mobila apartamentele. Când devin părinţi, se alătură unor grupuri de părinţi”, a spus Alison în timpul un interviu acordat la Austin, Texas, înaintea unui eveniment de vineri cu creatorii de conţinut.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În timpul evenimentului, Facebook a anunţat două noi file numite Local şi Explore, care sunt testate în prezent în anumite oraşe şi pieţe şi care agreghează conţinut de pe întreaga platformă.

Fila Local arată utilizatorilor evenimentele din apropiere, grupurile comunităţii şi articole locale de vânzare, iar fila Explore recomandă conţinut în funcţie de interesele unui utilizator.

O concentrare sporită pe adulţii tineri va fi cheia pentru atragerea de noi utilizatori, deoarece Facebook se confruntă cu o concurenţă vastă pentru atenţia lor.

Aplicaţia pentru video de scurtă durată TikTok are 150 de milioane de utilizatori în SUA şi este extrem de populară în rândul generaţiei Z, ceea ce a determinat Meta să introducă produsul său similar numit Reels, în 2021.

Tinerii adulţi de pe Facebook petrec 60% din timp urmărind videoclipuri şi mai mult de jumătate urmăresc Reels zilnic.

Compania a spus că va lansa şi o filă video actualizată în săptămânile următoare, care colectează videoclipuri scurte, live şi mai lungi într-un singur loc.

Funcţia de întâlniri a Facebook, lansată în 2019 şi care permite utilizatorilor să răsfoiască profilurile sugerate, a înregistrat o creştere de 24% de la an la an a conversaţiilor începute în rândul tinerilor adulţi din SUA şi Canada, a spus compania.

La evenimentul pop-up din Austin, o mică broşură a rezumat poziţionarea platformei pentru viitor: ”Nu este Facebookul a mamei tale”, se spunea în titlu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.