Facebook a lansat iniţiative în Germania pentru protejarea integrităţii alegerilor şi evaluează etica inteligenţei artificiale, a declarat duminică directorul pentru operaţiuni, care încearcă să convingă scepticii că Facebook priveşte cu seriozitate respectarea datelor private ale utilizatorilor şi democraţia, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Anul 2018 a fost dificil pentru Facebook, operatorul celei mai mari reţele de socializare din lume, în urma dezvăluirilor că firma de consultanţă Cambridge Analytica a obţinut în mod ilegal datele personale a milioane de utilizatori, pentru publicitate electorală ţintită.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost audiat anul trecut în Congresul Statelor Unite în legătură cu accesul la datele utilizatorilor şi, potrivit informaţiilor din presă, autorităţile de reglementare americane discută despre amendarea companiei pentru nerespectarea unui acord obligatoriu referitor la protejarea vieţii private a utilizatorilor.

Evenimente

14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Nu mai suntem aceeaşi companie ca în 2016, sau chiar de acum un an. Avem o abordare fundamental diferită referitoare la modul în care conducem acum compania”, a declarat directorul operaţional Sheryl Sandberg, la conferinţa de tehnologie DLD Munich.

În Germania, Facebook este ceva mai puţin populară în rândul utilizatorilor comparativ cu alte state occidentale, parţial din cauza îngrijorărilor referitoare la confidenţialitatea datelor, care datează încă de pe vremea regimurilor nazist şi comunist din secolul XX.

Sandberg a spus că Facebook a încheiat un parteneriat nou cu biroul federal pentru securitate cibernetică din Germania pentru a ajuta la respectarea integrităţii alegerilor şi va aloca 7,5 de milioane de dolari cercetărilor referitoare la etica inteligenţei artificiale de la Universitatea Tehnică din Munchen.

Facebook utilizează inteligenţa artificială pentru depistarea şi eliminarea conţinutului terorist şi a propagării mesajelor de ură, înainte ca acesta să fie raportat celor 30.000 de moderatori ai companiei, a spus Sabdberg, adăugând că este important pentru companie să se asigure că tehnologia este gestionată pentru  prevenirea părtinirii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.