Compania de tehnologie Ericsson a anunţat că a fost aleasă de către grupul RCS & RDS pentru a pregăti reţeaua sa mobilă în vederea trecerii la tehnologia 5G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un raport realizat recent de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potenţial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceştia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologia 5G.

”Ericsson va înlocui echipamentele deja existente în reţeaua Digi ale altor vendori, cu cele mai noi echipamente radio din portofoliul său, echipamente ce pot susţine tehnologiile NarrowBand-IoT (NB-IoT) şi 5G”, se arată în comunicat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Proiectul se axează pe modernizarea reţelei din Bucureşti şi alte oraşe mari şi marchează prima colaborare din România a celor două companii. Acordul prevede şi implementarea de puncte de acces bazate pe Sistemul Radio Ericsson (ERS), ce pot susţine servicii 3G şi 4G, pregătind, în acelaşi timp, reţeaua pentru 5G.

”Noua soluţie va susţine servicii de tip Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT), dându-i RCS & RDS posibilitatea să lanseze rapid soluţii B2B inovatoare şi să identifice şi valorifice noi surse de venit”, se arată în comunicat.

Operatorii au nevoie acum de soluţii pe care să le implementeze pentru a se pregăti pentru 5G, a spus Arun Bansal, Senior Vice President, Head of Europe and Latin America în cadrul Ericsson.

”Făcând primii paşi către construcţia unei reţele care să fie pregătită pentru o evoluţie viitoare, RCS&RDS va putea valorifica tehnologiile 5G şi IoT încă de pe acum. Acest parteneriat reprezintă un prim pas extraordinar pentru România în direcţia 5G şi IoT, ducând experienţa de utilizare a serviciilor de broadband mobil la un alt nivel. În acelaşi timp, soluţiile noastre, recunoscute în industrie, îi vor permite RCS&RDS să exploreze noi potenţiale surse de venit şi să se dezvolte pe măsură ce evoluează către 5G”, a declarat Bansal.

În 12 iunie, Telekom România şi Ericsson au organizat prima demonstraţie live a tehnologiei 5G din Europa de Sud-Est. Tehnologia 5G ar putea fi de zeci de ori mai rapidă decât 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps.

În România, principalii competitori ai Digi Mobil sunt Orange, Vodafone şi Telekom.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.