E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat, companiile de distribuţie a energiei electrice din România din cadrul grupului Enel, vor instala în acest an peste 171.000 de contoare inteligente pentru clienţii din zonele lor de activitate, în cadrul unor proiecte de investiţii în valoare de peste 53 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Astfel, până la finalul anului 2019, peste 671.000 de clienţi ai E-Distribuţie vor beneficia de sisteme de contorizare inteligentă, a informat luni grupul.

“Contoarele inteligente vor pune bazele viitoarelor reţele inteligente, care sunt definitorii pentru a face faţă provocărilor aduse de tranziţia energetică, promovând dezvoltarea unor sisteme energetice curate, sustenabile şi eficiente. Continuăm să profităm de vasta experienţă internaţională a Grupului Enel în tehnologii digitale pentru a instala contoare inteligente în toate regiunile deservite de companiile E-Distribuţie, cu scopul de a continua să ne îmbunătăţim calitatea serviciului şi pentru a aduce mai multe beneficii clienţilor noştri”, a declarat Gino Celentano, Director General E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Programul de instalare de contoare inteligentă de către companiile E-Distribuţie va fi implementat, conform planului aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Planul de implementare, precum şi cele patru proiecte anterioare, în baza cărora au fost deja instalate peste 500.000 de contoare inteligente, sunt parte a strategiei Grupului Enel pe termen mediu de a instala contoare inteligente pentru întreaga bază de 2,9 milioane de clienţi de distribuţie de electricitate din România.

"Astfel, încă 171.000 de clienţi vor dispune de avantajele contorizării inteligente a consumului de energie electrică, cum ar fi citiri ale indexului contorului de la distanţă, care înlocuiesc citirile de pe teren şi estimările de consum, oferind clienţilor mai multe informaţii despre profilul lor de consum. De asemenea, contoarele inteligente pot comunica cu distribuitorul în timp real, permiţând o identificare mai uşoară a defecţiunilor de reţea, astfel încât compania să poată interveni în caz de avarii mai rapid şi mai eficient, îmbunătăţind astfel calitatea reţelelor şi a serviciilor. În cazul utilizării de surse de energie regenerabilă, contorul va putea înregistra atât energia consumată cât şi cea injectată în retea", spun reprezentanţii Enel.

E-Distribuţie Muntenia a programat pentru 2019 instalarea a aproximativ 80.000 de noi contoare inteligente în judeţele Giurgiu şi Ilfov.

"E-Distribuţie Muntenia a desfăşurat în judeţul Giurgiu cea mai amplă campanie de instalare de contoare inteligente din zona sa de gestiune a reţelelor de distribuţie de electricitate, astfel că peste 90% dintre clienţii din judeţ vor beneficia până la finalul acestui an de un dispozitiv de măsurare inteligentă a consumului de electricitate. E-Distribuţie Dobrogea va instala peste 42.000 de contoare inteligente în judeţele Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea, în timp E-Distribuţie Banat va instala contoare cu noua tehnologie pentru aproape 50.000 de clienţi din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş", adaugă ei.

Până la finalul anului 2028 rata de penetrare a contoarelor inteligente în baza de clienţi E-Distribuţie va depăşi 60%. Astfel, în cazul E-Distribuţie Muntenia, compania va instala contoare inteligente pentru 65% din totalul utilizatorilor. E-Distribuţie Dobrogea va instala contoare inteligente pentru 70% din totalul clienţilor, în timp ce procentul pentru E-Distributie Banat va fi de 60% din totalul consumatorilor.

De asemenea, ca urmare a programelor de investiţii în modernizarea reţelelor, s-a îmbunătăţit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuţie ale grupului fiind în topul celor mai performanţi operatori de distribuţie energie electrică din România. Conform rapoartelor oficiale ale ANRE pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost de 145 minute, cel mai performant din ţară, media naţională înregistrată fiind de 283,9 minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI de 185 minute, respectiv 259 minute.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privaţi în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Enel are aproximativ 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienţi. Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.