Endesa, prin intermediul diviziei producătoare de energie regenerabilă, Enel Green Power España, a început construcţia proiectului Campillo Wind Cluster, care constă în trei centrale eoliene pe care compania le construieşte între oraşele Campillo de Altobuey şi Enguídanos, din provincia Cuenca, Spania. Investiţia se ridică la circa 256 de milioane de euro. Construcţia celor trei centrale eoliene – Campillo I, II şi III – va presupune angajarea a aproximativ 350 de persoane, preponderent localnici.
”Endesa, prin intermediul diviziei producătoare de energie regenerabilă, Enel Green Power España (EGPE), a început construcţia proiectului Campillo Wind Cluster, care constă în trei centrale eoliene pe care compania le construieşte intre oraşele Campillo de Altobuey şi Enguídanos, din provincia Cuenca. Endesa va investi aproximativ 256 de milioane de euro pentru a construi aceste trei centrale eoliene şi va angaja aproximativ 350 de localnici, în concordanţă cu planul Shared Value Creation, pe care filiala producătoare de energie regenerabilă, EGPE, îl aplică în construcţia tuturor proiectelor sale”, a anunţat compania.
Campillo I va avea o capacitate instalată de aproximativ 76,8 MW, iar Campillo II şi III câte 91,2 MW. Cele trei centrale vor produce aproximativ 660 GWh pe an, mai mult decât dublul consumului anual al unui oraş precum Cuenca.
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Pentru a realiza acest proiect, care va avea şi patru staţii electrice şi trei linii de înaltă tensiune, Endesa a purtat un dialog continuu cu principalii reprezentanţi locali şi autorităţile competente, pentru a ajunge la un acord asupra modului în care vor fi realizate lucrările, minimizând impactul asupra mediului şi maximizând impactul social, arată compania.
”Aceasta este una dintre priorităţi pentru Endesa, cu privire la dezvoltarea capacităţilor de energie regenerabilă, în concordanţă cu obiectivele anunţate în noiembrie, de a ajunge la zero emisii până în 2040. Dezvoltarea tuturor proiectelor de energie regenerabilă se bazează pe modelul Enel Green Power numit „Sustainable Construction Site”, ce include şi instalarea de panouri fotovoltaice care să asigure o parte din necesarul energetic în timpul construcţiei, precum şi măsuri de economisire a apei prin instalarea de rezervoare şi sisteme de colectare a apei pluviale. De asemenea, vor fi instalate şi un punct de încărcare a maşinilor electrice şi defibrilatoare. Odată ce proiectul va fi finalizat, o parte din echipament va fi donat autorităţii locale pentru uz public”, mai arată Enel Green Power España.
Odată ce construcţia acestor centrale va fi finalizată, o parte din producţia lor va fi furnizată companiei internaţionale Johnson & Johnson, cu care Endesa a semnat un contract de achiziţie de energie virtuală (VPPA) în iulie anul trecut. Furnizarea de energie prevăzută în acest VPPA va combina surse solare şi eoliene. Aproximativ 80% din totalul energetic va proveni din parcurile eoliene Campillo II şi III, iar diferenţa de 20% din centrala fotovoltaică Veracruz, din Badajoz, cu o capacitate de 47 MW. Datorită acestui acord, energia regenerabilă furnizată către Johnson & Johnson va contribui la evitarea eliberării a aproximativ 130.720 de tone de CO2 în atmosferă anual.
Endesa gestionează în prezent o capacitate de energie regenerabilă de peste 7.779 MW în Spania, prin EGPE, defalcată după cum urmează: 4.745 MW din surse hidro; 2.422 MW din centrale eoliene; 609 MW din energie solară şi 3 MW din alte surse regenerabile.
Enel Green Power, în cadrul Grupului Enel, dezvoltă şi operează centrale de energie regenerabilă la nivel mondial şi este prezentă în Europa, America, Asia, Africa şi Oceania. Lider mondial în domeniul energiei curate, cu o capacitate totală de circa 51 GW şi un mix de producţie care include energie eoliană, solară, geotermală şi hidroelectrică, Enel Green Power se află în prima linie în integrarea tehnologiilor inovatoare în centralele de energie regenerabilă.
Endesa este cea mai mare companie de energie electrică din Spania şi a doua din Portugalia. Administrează business-uri pe tot lanţul energetic, de la generare, până la comercializare şi oferă, prin Endesa X, servicii cu valoare adăugată care vizează decarbonarea consumurilor de energie în locuinţe, companii, industrii şi administraţii publice. Fundaţia Endesa este activă şi în CSR şi numără aproximativ 10.000 de angajaţi. Endesa este o subsidiară a Enel, cel mai mare grup de energie electrică din Europa.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.