Grupul Electromontaj anunţă încheierea unui nou parteneriat cu operatorul naţional polonez de transport al energiei electrice, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, pentru construirea liniei aeriene de înaltă tensiune de 400 kV Żydowo Kierzkowo - Pila Krzewina.
”Grupul Electromontaj anunţă încheierea unui nou parteneriat pe piaţa Europeană cu operatorul naţional polonez de transport al energiei electrice, Polskie Sieci Elektroenergetyczne, pentru realizarea unei noi linii de înaltă tensiune pe teritoriul Poloniei. În urma câştigării licitaţiei, Electromontaj a semnat contractul pentru construirea liniei aeriene de înaltă tensiune de 400 kV Żydowo Kierzkowo - Pila Krzewina, în consorţiu cu Romgos Gwiazdowscy”, anunţă grupul, fără a preciza valoarea contractului.
Linia electrică aeriană de 400 kV, dublu circuit, va face legătura între staţiile de transformare Żydowo Kierzkowo şi Piła Krzewina, pe o lungime de 119 de kilometri, înlocuind vechea linie de 220 kV care a fost operaţională din 1970.
Proiectul, care începe în 2025 şi se va termina în 2027, va creşte capacitatea de transmisie la frontiera cu Germania – Polonia – Suedia – Lituania şi va îmbunătăţi condiţiile de producere a energiei din surse regenerabile existente şi planificate, inclusiv parcuri eoliene situate pe Marea Baltică.
„Suntem extrem de onoraţi să contribuim şi la modernizarea infrastructurii energetice din Polonia prin acest proiect de importanţă strategică. Această colaborare ne permite nu doar să ne extindem prezenţa pe piaţa europeană, ci şi să sprijinim tranziţia energetică şi integrarea surselor de energie regenerabilă. Experienţa noastră vastă în construirea de linii de înaltă tensiune, alături de parteneriatul solid cu Romgos Gwiazdowscy şi Polskie Sieci Elektroenergetyczne, ne va ajuta să livrăm un proiect durabil şi de înaltă calitate pentru viitorul energetic al regiunii”, spune Ionuţ Tănăsoaica, director general Electromontaj.
Noul proiect din Polonia se alătură celorlalte proiecte internaţionale aflate în desfăşurare, ale Electromontaj, câştigate prin licitaţii, în Finlanda (linie electrică aeriană nouă 400 + 110 kV Huittinen – Forssa), Olanda (reconductorare linie electrică aeriană Maasbracht – Eindhoven 380kV), Republica Moldova (staţii electrice de transformare), Cipru şi Iordania.
Pe plan local, Electromontaj are peste 200 de proiecte active de realizare a infrastructurii necesare transportului de energie electrică atât prin linii de înaltă tensiune, aeriene şi subterane, cât şi staţii electrice de transformare, parcuri eoliene, proiecte de tracţiune urbană, tracţiune feroviară, retehnologizări de centrale hidroelectrice, dar şi infrastructură electrică pentru sisteme de irigaţii.
Electromontaj este o companie de construcţii în domeniul energiei electrice, înfiinţată în 1949, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piaţa din România.
Electromontaj proiecteaza, construieşte, transformă şi menţine infrastructura pentru transportul şi distribuţia energiei electrice şi este o companie cu capital privat 100% autohton.
Activitatea de producţie internă este organizată în puncte de lucru răspândite pe tot cuprinsul ţării, în unităţi de producţie proprii în Bucureşti (Fabrica de Stâlpi Zincaţi) şi în Câmpina (Fabrica de Cleme şi Armături), Electromontaj deţine propria Staţia de Testări pentru Stâlpi Electrici din Bucureşti, una dintre cele mai mari din lume.
Electromontaj are peste 2.000 de angajaţi.
Din Grupul Electromontaj fac parte companiile Emfor, Iproeb, Electrotehnica şi Hidroconstrucţia.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.