Grupul german E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile, pentru producătorul de materiale de construcţii Samus TEC Dej, proiect de 1 milion de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Un viitor mai verde îşi propun companiile E.ON Energie România şi Samus TEC Dej, care au semnat un parteneriat strategic în valoare de circa un milion de euro în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai importante sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România. E.ON va construi o centrală fotovoltaică cu o putere instalată de 1.108 kWp care va produce anual circa 1.250 MWh de energie electrică din surse regenerabile”, a anunţat E.ON.

Compania Samus TEC, unul dintre principalii  jucători de pe piaţa construcţiilor din România, îşi asigură astfel anual între 8 şi 10% din necesarul de energie electrică.

“Fiecare nou parteneriat pentru sisteme de generare a energiei fotovoltaice ne motivează să mergem mai departe pe drumul sustenabilităţii. Este un drum pe care ni l-am asumat şi ştim că viitorul nu poate fi gândit decât din această perspectivă. De aceea, ne dorim ca soluţiile noastre de producere a energiei verzi să fie implementate la cât mai mulţi parteneri”, a declarat Cătălin Iordache, director general E.ON Energie România.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

E.ON va monta 3.360 de module fotovoltaice pe acoperişul unei hale din Dej pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 metri pătraţi. Beneficiile proiectului nu se rezumă doar la cantitatea de energie electrică produsă din energie solară şi preluată pentru autoconsum, acestea însemnând deopotrivă şi protejarea mediului înconjurător, prin reducerea poluării.

“Am investit continuu în utilaje tehnologice moderne, cu fluxuri de producţie integrate, capabile să realizeze produse la standarde internaţionale, prietenoase cu mediul. Prin urmare, investiţia într-un parc de panouri fotovoltaice este un demers natural menit să eficientizeze procesele de producţie proprii, prin reducerea costurilor cu energia electrică şi să fie parte  integrantă a efortului european şi naţional de a creea un viitor mai verde”, a declarat Ioan Tecar, CEO  Samus TEC.

Anual, firma dejeană va reduce emisiile de CO2 cu peste 394 tone, iar deşeurile radioactive cu 3,75 kg.

Începând din anul 2018 şi până în prezent, E.ON a dezvoltat un număr de peste 120 de proiecte de producere a energiei solare pentru clienţi din sectoare variate ale economiei. Au fost montate deja circa 25.000 de panouri fotovoltaice pentru 58 de companii din cele mai performante industrii. Odată cu finalizarea proiectelor aflate în prezent în curs de dezvoltare producţia totală de energie fotovoltaică va ajunge la 30.000 MWh pe an, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8.800 tone pe an.

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, cu circa 3,2 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Samus-TEC S.A. Dej, firma membră a MG TEC GRUP  are ca obiect de activitate fabricarea betonului şi a elementelor de beton prefabricate, lucrări de construcţii civile şi industriale, extragerea şi sortarea pietrişurilor şi nisipurilor. Deţine cea mai modernă fabrică de prefabricate de beton din România, inaugurată în 2018, precum şi staţii de asfalt şi de beton. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.