Pentru a fierbe şi vopsi ouăle de Paşti în România sunt necesare trei zile de energie solară, în timp ce în cazul Germaniei este suficientă o jumătate de zi, arată datele transmise miercuri de grupul energetic E.ON.
”Ca să găsim coşuleţele pline de ouă frumos colorate, bine fierte şi mai presus de toate, şi ecologice, sistemele de energie solară fotovoltaică din România ar trebui să furnizeze întreaga energie produsă timp de trei zile, doar pentru atingerea acestui scop. Este mult mai mult decât în Germania, de exemplu, unde sistemele de panouri fotovoltaice, mult mai numeroase decât cele de la noi, ar avea nevoie de doar o jumătate de zi”, spun oficialii E.ON, într-un comunicat.
Potrivit datelor oficiale, un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceva mai multe decât germanii, care consumă anual 233 de ouă, aşa cum rezultă din datele Ministerului German al Alimentelor şi Agriculturii, ceea ce înseamnă mai puţin de un ou pe zi în ambele cazuri.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Cu toate acestea, în timpul sărbătorilor de Paşti se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că în total vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă pe zi în România.
”Dacă toate aceste ouă ar fi vopsite acasă, s-ar consuma foarte multă apă şi energie. Pentru a fierbe doi litri de apă consumăm un sfert de kilowatt oră. Un vas cu această capacitate este suficient pentru a fierbe şi vopsi zece ouă, iar aceasta se multiplică de 6 milioane de ori pentru întreaga ţară”, adaugă oficialii E.ON.
Ei spun că prepararea de Paşti a 60 de milioane de ouă ar consuma circa 15 milioane de kilowaţi oră de energie electrică, tot atât cât produc împreună toate sistemele de energie solară din România în medie în trei zile.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.