Duma de Stat a Rusiei a adoptat marţi o lege care va permite decontările transfrontaliere şi tranzacţiile de schimb folosind monede digitale, în cadrul unui regim juridic experimental (EPR), începând cu 1 septembrie 2024, potrivit binance.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această mişcare legislativă marchează un important pas spre integrarea monedelor digitale în sistemul financiar al Rusiei şi facilitarea tranzacţiilor internaţionale folosind aceste active.

Legea urmăreşte să creeze un mediu controlat pentru testarea şi implementarea tranzacţiilor în monedă digitală, deschizând potenţial calea pentru o adoptare mai largă în viitor. Regimul juridic experimental va oferi un cadru structurat pentru aceste activităţi, asigurând conformitatea cu standardele de reglementare şi atenuând riscurile asociate.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

În plus, Duma de Stat a Rusiei a adoptat şi o lege pentru a legaliza mineritul criptomonedelor în Rusia, în vigoare din noiembrie.

Noua legislaţie conturează procedurile şi condiţiile pentru desfăşurarea unor astfel de activităţi, acordând dreptul de a se angaja în cripto mining persoanelor juridice ruse şi antreprenorilor individuali înregistraţi la Ministerul Dezvoltării Digitale al Federaţiei Ruse.

Este aşteaptat că această lege va oficializa industria minelor cripto din Rusia, oferind claritate juridică şi supraveghere reglementară. Se anticipează că legalizarea mineritului cripto va atrage investiţii şi va stimula dezvoltarea economiei digitale în ţară.

Prin stabilirea unor orientări clare şi cadre de reglementare, Rusia îşi propune să valorifice potenţialul monedelor digitale şi al tehnologiei blockchain, asigurând în acelaşi timp stabilitatea şi securitatea sistemului său financiar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.