Digi Communications NV, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a raportat un profit net de 31,8 milioane euro în primul semestru al acestui an, de aproape cinci ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul avansului veniturilor obţinute în România din serviciile de telecomunicaţii mobile, potrivit unui anunţ publicat miercuri pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Totodată, în perioada ianuarie-iunie, veniturile totale ale grupului au crescut cu 12%, până la 454 milioane euro. Profitul din activităţi operaţionale a fost 56 milioane euro în primele şase luni, cu 52,6% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
În România, în cazul serviciilor de telecomunicaţii mobile, compania a obţinut în al doilea trimestru, faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, o creştere a abonamentelor de 14,6%, până la 3,38 milioane, şi un avans de 25% al venitului mediu pe client, până la 4 euro lunar.
Totodată, grupul, care este activ în România, Ungaria, Spania şi Italia, a anunţat venituri de 227,3 milioane euro în al doilea trimestru al acestui an, în creştere cu 10,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a raportat un profit net de 16 milioane euro în al doilea trimestru al acestui an, după pierderi de 6,5 milioane euro în aprilie-iunie 2016. Profitul din activităţi operaţionale a fost 27,9 milioane de euro în al doilea trimestru, cu 84,8% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
În plus, faţă de finalul anului trecut, grupul a înregistrat o creştere a împrumuturilor pe termen scurt, dar o scădere a celor pe termen lung.
”La 30 iunie 2017 împrumuturile purtătoare de dobândă pe termen scurt sunt în valoare de 58,3 milioane euro (31 decembrie 2016: 44 milioane euro). La 30 iunie 2017 împrumuturile purtătoare de dobândă pe termen lung sunt în valoare de 658,1 milioane euro (31 decembrie 2016: 665,5 milioane euro)”, se arată în comunicat.
În 16 mai, acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), au intrat la tranzacţionare pe BVB, în urma finalizării celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească. Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei pe acţiune, la acest preţ, valoarea ofertei fiind de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).
În luna iulie, DNA a început acţiunea penală împotriva Integrasoft SRL, una dintre filialele RCS&RDS S.A, pentru complicitate la spălare de bani, şi împotriva lui Mihai Dinei, membru al CA al RCS&RDS, pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la spălare de bani. De asemenea, procurorii au instituit sechestru asupra a două bunuri imobile aparţinând RCS&RDS până la echivalentul sumei de aproximativ trei milioane de euro.
Tot în luna iulie, Digi Communications a anunţat că filiala sa din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. („Digi HU”), a încheiat un contract de cumpărare acţiuni pentru achiziţia a 99,998395% din capitalul social şi drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt (“Invitel”), preţul total al tranzacţiei fiind de 140 de milioane de euro.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...