Dezvoltatorul imobiliar NEPI Rockcastle a anunţat joi că vrea să ofere un preţ pentru terenul de la Romexpo care, printr-o decizie a Parlamentului, ar urma să fie transferat gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. NEPI Rockcastle afirmă astfel nu mai este nevoie ca statul român să ofere gratuit terenul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui proiect de modificare şi completare Legii camerelor de comerţ din România, având ca principali iniţiatori parlamentari PMP, 46 de hectare de teren din zona Romexpo intră gratuit în proprietatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Camera Deputaţilor a adoptat miercuri acest proiect. Proiectul a fost votat cu 178 voturi ”pentru”, 45 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri. 

"Grupul NEPI Rockcastle îşi exprimă interesul de a oferi un preţ Statului român pentru terenul de la Romexpo sau pentru drepturile pentru dezvoltare imobiliară, fără să fie nevoie ca acesta să fie transferat gratuit către o entitate privată, în considerarea dezvoltării unui proiect comercial. Compania îşi manifestă astfel interesul de a participa la o licitaţie publică de selecţie a investitorului pentru dezvoltarea proiectului", a anunţat compania.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

NEPI Rockcastle precizează că investeşte de mai bine de 13 ani în România şi are un portofoliu de peste 20 de proiecte imobiliare complexe dezvoltate în toată ţara, estimate la o valoare de circa 2 miliarde de euro.

"NEPI Rockcastle crede în beneficiile acestui proiect pentru România, care are puterea de a dezvolta zona şi de a susţine economia locală, şi este oricând pregătită să îl dezvolte pe măsura anvergurii sale", mai anunţă compania.

NEPI Rockcastle este principalul grup de investiţii şi dezvoltare imobiliară din Europa Centrală şi de Est, fiind prezent în România, Polonia, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Serbia şi Lituania.

Din portofoliul NEPI Rockcastle din România fac parte Mega Mall, Promenada Mall Bucureşti, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre Bucureşti, Iris Titan Shopping Center Bucureşti, Shopping City Timişoara, City Park Mall din Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamţ, Shopping City Satu Mare, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Buzău şi Shopping City Târgu Mureş.

Conform modificărilor decise, terenurile proprietate privată a statului transmise în folosinţa gratuită a Camerei Naţionale până la intrarea în vigoare a legii se transmit cu titlu gratuit în proprietatea Camerei Naţionale ”în vederea desfăşurării activităţii specifice cu caracter de continuitate”. Terenurile nu pot fi vândute şi nu îşi pot schimba destinaţia în termen de 30 de ani de la preluare. Încălcarea acestei prevederi atrage nulitatea absolută a hotărârii de transmitere a proprietăţii.

Referitor la acest subiect, în luna iunie, Camera de Comerţ şi Industrie a României preciza că ”acest demers vine ca suport pentru dezvoltarea unui proiect ambiţios de dezvoltare pentru România care implică transformarea Centrului Expoziţional Romexpo într-un catalizator economic cu beneficii majore pentru comunitate”.

CCIR este acţionar majoritar al Romexpo S.A., cu un procent de 91,26 %, societate care are în patrimoniu toate clădirile, construcţiile anexe şi platformele aferente Centrului Expoziţional Romexpo.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.