AnimaWings, companie 100% românească deţinută de acţionarii Christian Tour - fraţii Cristian şi Marius Pandel - va fi o companie naţională şi va opera atât curse interne, cât şi internaţionale, dar nu va concura transportatorul aerian naţional Tarom. AnimaWings operează în prezent două aeronave Airbus A320, în iulie-august mai vin alte două avioane nou achiziţionate, pentru ca numărul total de aeronave noi să ajungă la 12 în următorii trei ani, a declarat pentru News.ro Cristian Pandel, CEO şi preşedinte Christian Tour.
”12 avioane trebuie să vină, în total, până în 2027. Acum AnimaWings operează două aeronave, în luna iulie-august mai vin alte două avioane. În noiembrie şi martie 2025 mai vin încă trei avioane. Astfel, mai sosesc până la 12 avioane în următorii trei ani. Toate sunt achiziţionate în leasing. Aducem o aeronavă nouă Airbus A220-300, cu 148 de locuri. Aeronava este vârful de gamă al Airbus, ”the game changer” în aviaţie. Este aeronava care va schimba jocul, deoarece este bazată pe o tehnologie nouă, are costurile de operare mai reduse, consumă cu 25% mai puţin combustibil, poluează cu 30% mai puţin şi emite cu 50% mai puţin zgomot. Aduce foarte mult confort pasagerilor. Aeronava A220-300 are, de exemplu, cea mai mare fereastră din industrie. Va putea decola de pe orice aeroport din România şi, foarte important, va putea ateriza pe orice aeroport, inclusiv pe cele care au norme mai stricte de zgomot”, a declarat pentru News.ro Cristian Pandel, care deţine, alături de fratele său, compania.
AnimaWings va fi o companie naţională care va uni principalele regiuni din România. Va opera atât curse interne, cât şi internaţionale.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Obiectivul nostru nu este să concurăm Tarom, ci să venim în completarea serviciilor lor. Ei vor zbura cu ATR, noi cu JET, în general vom zbura dimineaţa şi seara. Nu suntem o companie low-cost, pentru că aeronavele cu care ne transportăm clienţii au un confort sporit, cu cele mai largi scaune, cea mai mare distanţă între ele şi cea mai bună luminozitate, datorită ferestrelor mari. Modelul Airbus 220-300 e construit din material compozit, cu cele mai inovative materiale din domeniu. E şi mult mai uşor, de aceea consumă mai puţin şi are, implicit, taxe mai mici”, a adăugat el.
Consumul redus va permite unei asemenea aeronave să opereze curse de până la 6 ore fără escală, cum e cazul celor din Bucureşti spre Tenerife.
”Aeronava este setată pe confortul pasagerilor. Poate opera curse din Romania oriunde în Europa, Paris, Londra, Amsterdam. Avem în vedere şi Tel Aviv din toamnă, dacă se liniştesc lucrurile acolo. Ne dorim să devenim o companie românească, o companie care oferă confort la un preţ extrem de accesibil. În ultimii ani, din păcate, în aviaţie a lipsit respectul către pasageri. Cu AnimaWings, vrem să-l readucem în prim plan. Iar în ce priveşte preţul, de exemplu, un bilet Bucureşti-Oradea va porni de la 49 de euro”, adaugă Pandel.
Acesta spune că vrea să dezvolte turismul, creând adevărate hub-uri.
”AnimaWings este un proiect de ţară. Vine după 27 de ani de activitate în turism şi după cinci ani alături de cea mai mare companie regională, Aegean Airlines. Am stat cu ei în board şi am învăţat foarte bine cum funcţionează lucrurile în aviaţie. Acum suntem pregătiţi să facem un proiect de ţară pentru Romania, un proiect în care avioanele noastre să poarte steagul românesc. Credem că orice ţară, din punct de vedere strategic, trebuie să aibă o companie aviatică puternică şi ne dorim ca AnimaWings să fie acea companie pentru România”, a precizat Pandel.
Christian Tour a revenit la numărul de agenţii pe care îl deţinea înainte de pandemie. Compania are acum 60 de agenţii, dintre care 50 proprii şi 10 în franciză.
”2024 a început foarte bine. Am încheiat primul trimestru cu rezultate mult peste cele de anul trecut, dar şi peste ţinta propusă. Am înregistrat o creştere a vânzărilor de 40%, în primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Piaţa îşi revine faţă de anii anteriori. Avem oferte pentru foarte multe destinaţii. Avem produse mai multe şi mai diverse, fapt care s-a reflectat în creşterile raportate. Am dezvoltat, de asemenea, departamente specializate, dintre care unul pentru experienţa clienţilor, altul pentru turism intern, dar şi o divizie de corporate. De exemplu, turismul intern se dublează faţă de anul trecut”, a explicat CEO şi preşedinte Christian Tour.
Agenţia de turism Christian Tour anunţă că a încheiat anul 2023 cu venituri din vânzări de peste 683 de milioane de lei, cu aproximativ 62,08% peste veniturile obţinute în 2022. 49% din vânzări sunt reprezentate de sejururi externe la plajă şi aproape 17% de vacanţe exotice. Peste 360.000 de turişti au călătorit anul trecut cu Christian Tour.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.