Senatorul USR Cristian Bordei, membru al Comisiei pentru energie din Senat, susţine că, în loc de comitete şi comisii, PSD şi PNL ar trebui să treacă serios la treabă să acceseze finanţările europene deja existente pentru investiţii majore în construcţia capacităţilor de stocare, creşterea capacităţilor de producţie şi modernizarea reţelelor de distribuţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”„Am văzut că fostul ministru al Energiei, Vigil Popescu, a descoperit că există miliarde de euro, bani europeni, pentru investiţii în noi capacităţi de producere şi stocare a energiei electrice, proiecte eligibile cât două reactoare de la Cernavodă. Ce a făcut Virgil Popescu pe vremea când era ministru? Fix zero. Mă bucur că PSD şi PNL descoperă acum, în criză, că măsurile propuse de USR sunt cele care, dacă ar fi fost implementate, ar fi ajutat să trecem mult mai uşor peste această criză”., afirmă Bordei.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
Senatorul Cristian Bordei reia, totodată, apelul către Ministerul Energiei şi ANRE pentru o investigaţie serioasă privind modul în care s-a ajuns din nou la preţurile imense de pe piaţa spot. „Este obligatoriu ca autorităţile să investigheze cum s-a ajuns la aceste preţuri, cine cum şi cât a vândut şi cumpărat, dacă nu cumva nişte băieţi deştepţi au speculat canicula, mai ales în condiţiile în care atât producţia de energie electrică, cât şi echilibrarea sunt dominate de companii de stat.
 
El consideră că Ministerul Energiei şi ANRE trebuie să introducă urgent un mecanism de protecţie a pieţei care să acţioneze în situaţii excepţionale, pe tiparul celor de la bursele de valori, pentru a stopa tendinţele speculative în momentele foarte critice pe un produs strategic cum este energia”.
 
USR a depus în Parlament legea Responsabilităţii în Energie care prevede că o capacitate nu poate fi închisă înainte de a deschide o alta, de putere similară.
”În plus, a venit cu propuneri legislative pentru susţinerea, în mod real, a creşterii capacităţii de producţie de energie verde”, conform unui comunicat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.