Preţurile petrolului au crescut, joi, cu peste 4%, fiind pe cale să înregistreze a treia sesiune de câştiguri, în urma unor declaraţii ale preşedintelui SUA Joe Biden privind un posibil atac de retorsiune al Israelului în Iran, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Preşedintele Joe Biden a fost întrebat de reporteri, joi dimineaţă, dacă SUA vor sprijini un atac israelian asupra instalaţiilor petroliere iraniene. Biden a spus: ”Discutăm despre asta. Cred că ar fi puţin cam – oricum.” Preşedintele a adăugat că ”nu se va întâmpla nimic astăzi”.

CNBC a contactat Casa Albă pentru comentarii.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Comentariile lui Biden au fost catalizatorul care a determinat creşterea preţurilor, a spus Daniel Ghali, strateg senior pentru mărfuri la TD Securities.

”Riscurile geopolitice din Orientul Mijlociu sunt probabil la cele mai înalte niveluri de la Războiul din Golf”, a declarat Ghali pentru CNBC.

Indicele de referinţă WTI din SUA a atins un maxim intraday de 73,95 dolari pe baril, un câştig de aproximativ 5,5%. West Texas Intermediate a câştigat mai mult de 7% în această săptămână.

Contractele West Texas Intermediate pentru noiembrie au crescut cu 3,23 USD sau cu 4,61%, la 73,33 USD pe baril. În acest an, au avansat cu peste 2%.

Contractele Brent cu livrare în decembrie au avansat cu 3,21 dolari sau 4,34%, la 77,11 dolari pe baril. În acest an, preţul petrolului Brent a urcat uşor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.