Autorităţile de reglementare antitrust ale UE şi Marii Britanii au efectuat marţi controale la mai multe companii şi asociaţii de automobile din mai multe ţări, acestea fiind suspectate de încălcarea regulilor care interzic formarea de carteluri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

De asemenea, Comisia Europeană a trimis companiilor cereri de informaţii, dar nu a făcut publice numele companiilor.

”Inspecţiile şi solicitările de informaţii se referă la o posibilă colaborare în ceea ce priveşte colectarea, tratarea şi recuperarea maşinilor şi furgonetelor scoase din uz care sunt considerate deşeuri”, a declarat responsabilul UE pentru concurenţă într-un comunicat.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Producătorul german BMW a declarat că a primit o solicitare de informaţii şi că va răspunde. Mercedes Benz a declarat că nu se aşteaptă să fie amendată pentru că a solicitat clemenţă şi cooperează intens cu Comisia şi Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) din Regatul Unit.

Ford a declarat într-un comunicat că a primit o notificare de la CMA ”referitoare la reciclarea vehiculelor vechi sau radiate, în special maşini şi camionete, cunoscute şi sub denumirea de vehicule scoase din uz”.

”Având în vedere că situaţia este în desfăşurare, ar fi inadecvat pentru noi să spunem mai multe în această etapă, cu excepţia să afirmăm că vom coopera pe deplin cu ancheita CMA”, a spus producătorul auto american.

Renault a confirmat ”că a fost vizitat astăzi de anchetatorii Comisiei Europene” şi cooperează pe deplin.

Volkswagen şi marca sa premium Audi au refuzat să comenteze.

Producătorii de automobile Stellantis şi Ferrari nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

CMA a deschis, de asemenea, o investigaţie asupra unui număr de producători de vehicule nenumiţi şi a unor organisme din industrie şi a declarat că cooperează cu Comisia.

Companiile constatate că încalcă regulile UE privind cartelurile riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri globală. În ultimul deceniu, Comisia a emis amenzi în valoare totală de aproximativ 2,2 miliarde de euro împotriva cartelurilor de piese auto care comercializează produse, de la frâne la cablaje, centuri de siguranţă şi airbag-uri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.