Consiliul de Administraţie al furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica a hotărât revocarea Corinei Popescu din funcţia de director general, ”fără justă cauză”, începând cu data de 16 mai 2022. În locul său a fost numit interimar Alexandru-Aurelian Chiriţă.
”Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022 Consiliul de Administraţie al societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte. Totodată, CA a hotărât numirea dlui. Chiriţă Alexandru-Aurelian, cetăţean român, în calitate de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de 3 luni, sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre aceste date intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de 3 luni. De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de director general. Consiliul de Administratie al Electrica îi mulţumeşte doamnei Popescu pentru activitatea desfăşurată în cadrul grupului şi îi doreşte succes în proiectele viitoare”, informează compania.
În anul 2021, Electrica SA a obţinut un profit net individual de 321,8 milioane lei, în creştere cu 7,8% faţă de nivelul aferent anului 2020, iar rezultatul net al Grupului Electrica a fost pierdere de 553 milioane lei, înregistrând o scădere de 941 milioane lei, comparativ cu profitul de 388 milioane lei realizat în anul precedent. Scăderea a fost generată, în principal, de evoluţia în creştere accelerată a costurilor cu achiziţia de energie electrică.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Veniturile Grupului Electrica, în 2021, s-au ridicat la valoarea de 7,179 miliarde lei, reprezentând o creştere de 10,4% faţă de anul precedent.
Grupul Electrica a distribuit, în 2021, aproximativ 18,5 TWh (în creştere cu 6% faţă de 2020) către un număr de aproximativ 3,83 milioane de utilizatori.
Grupul Electrica şi-a planificat investiţii de 750,5 milioane lei în acest an, cea mai mare parte în sectorul de distribuţie.
Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.
Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu o acoperire de 18 judeţe din trei zone geografice pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.