Consiliul Concurenţei anunţă că a autorizat tranzacţia prin care Dimosia Epicheirisi Ilektrismou A.E. (Public Power Corporation S.A. – PPC S.A.) din Grecia intenţionează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL şi TMK Hydorenergy Power SRL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Dimosia Epicheirisi Ilektrismou A.E. (Public Power Corporation S.A. – PPC S.A.) din Grecia intenţionează să preia companiile Felix Renewable Holdings SRL, Tomis Team SA, Ovidiu Development SA, MW Team Invest SRL şi TMK Hydorenergy Power SRL”, anunţă autoritatea de concurenţă. 

PPC SA este parte a grupului PPC din Grecia care are activităţi în domeniul producerii şi furnizării de energie electrică.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Grupul PPC a intrat pe piaţa românească în 2023, ca urmare a achiziţiei activităţii Grupului Enel. În prezent, activităţile Grupului PPC în România cuprind, în principal, producerea, furnizarea şi distribuţia de energie electrică, dar şi furnizarea de gaze naturale şi prestarea de servicii complementare. Capacitatea de producţie a energiei electrice deţinută de Grupul PPC în România se ridică la aproximativ 677 MW.

Tomis Team SA, Ovidiu Development SA şi TMK Hydroenergy Power SRL operează centrale de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu o capacitate totală de aproximativ 629 MW. Aceste trei societăţi beneficiază, de asemenea, de schema de sprijin prin certificate verzi.

MW Team Invest SRL deţine unul dintre parcurile eoliene operate de Tomis Team SA, în timp ce Felix Renewable Holdings SRL este o societate holding.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.