Vicepreşedintele CFA România, Adrian Codîrlaşu, s-a declarat luni, în favoarea unei cote unice, aplicabilă tuturor şi nediscriminatoriu şi a precizat că o facilitate se poate aplica pe termen limitat, iar după ce îşi face efectul este scoasă.
Adrian Codîrlaşu a declarat la Conferinţa Roinvest – Ediţia a IV-a, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, ca toţi trebuie să plătim aceleaşi taxe pentru aceleaşi venituri obţinute.
“Sunt de acord să avem o cotă unică valabilă pentru toţi, atât pentru impozitarea profitului, cât şi pentru impozitarea salariilor, toţi să plătim aceleaşi taxe pentru aceleaşi venituri obţinute şi apoi să lăsăm piaţa să funcţioneze şi să selecteze companiile bune, de cele mai mai puţin bune sau angajaţii buni de cei mai puţin buni. Sunt pentru o cotă unică, aplicabilă tuturor şi nediscriminatoriu. O facilitate se aplică, dar se poate aplica pe termen limitat. Îşi face efectul acea facilitate, apoi o reducem, o scoatem. Tot în acest sens, de echitate fiscală, este şi un studiu făcut anul trecut de către Consiliul Fiscal, care chiar spunea dacă am scoate aceste facilităţi, ar veni la bugetul de stat undeva la 2% din PIB, venituri suplimentare, ceea ce în aceste condiţii nu am fi avut aceste probleme anul acesta, dacă am fi aplicat acele măsuri propuse de acel studiu”, a afirmat Adrian Codîrlaşu.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
El a mai declarat că prin impozitarea companiilor Guvernul doreşte mai mulţi bani de la populaţie.
“Referitor punctual la taxarea care se întâmplă acum, practic s-au pus impozite suplimentare pe companii, deci practic Guvernul vrea mai mulţi bani şi ia acei bani de la consumator, de la populaţie, prin mâna companiilor, în sensul că un impozit pe cifra de afaceri e un alt mod de a spune un TVA. TVA e un impozit pe cifra de afaceri. De asemenea, un impozit pe cifra de afaceri e de fapt un TVA pe steroizi. În ce sens? Cu cât lanţul de aprovizionare e mai mare, se adaugă câte unu la sută pe fiecare punct şi ajunge un preţ final la consumator cu mai mult de 1%. Din această cauză eu văd un impact pe inflaţie anul viitor poate undeva între 1 şi 1,5, două puncte procentuale, care va veni atât din acest impozit pe cifra de afaceri, cât şi din reducerea anumitor facilităţi cu privire la plata de TVA”, a mai explicat Adrian Codîrlaşu.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.