Compania de consultanţă imobiliară SVN Romania îşi extinde activitatea peste graniţe şi planifică cel puţin 15 birouri noi în ţară în următorii trei ani. Compania anunţă că a încheiat deja contracte de exclusivitate şi co-exclusivitate pentru câteva zeci de proiecte rezidenţiale din pieţe internaţionale, printre care Dubai, Spania, Bali şi Zanzibar. Datele SVN arată că românii au cumpărat în 2023 mii de proprietăţi doar în Dubai şi Spania. De asemenea, compania vizează extinderea în ţară prin deschiderea de birouri regionale în principalele centre economice, care vor oferi întreaga gamă de servicii de consultanţă imobiliară şi brokeraj, precum şi deschiderea a peste 10 birouri noi în Bucureşti în următorii ani, care vor deservi piaţa secundară rezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Compania de consultanţă imobiliară SVN Romania şi-a extins activitatea peste graniţe prin lansarea diviziei SVN Overseas, care oferă consultanţă şi brokeraj pentru zeci de proiecte rezidenţiale, dintre care aproximativ 20 în regim de exclusivitate pentru cumpărătorii români. În plus, compania vizează şi extinderea în România prin 15 noi birouri regionale în principalele centre economice dar şi în Bucureşti şi împrejurimi”, anunţă compania.

SVN Overseas a încheiat în ultimele luni zeci de acorduri şi contracte de reprezentare cu companii imobiliare care dezvoltă proiecte rezidenţiale premium şi de vacanţă în Bali, Bulgaria, Dubai, Republica Dominicană, Spania (Costa del Sol şi Costa Blanca) şi Zanzibar. Datele companiei arată că investitorii români rezidenţi în România au cumpărat în 2023 câteva mii de proprietăţi doar în Dubai şi Spania.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Proprietăţile din portofoliul SVN Overseas au preţuri care pleacă de la 37.600 de euro în Dubai, respectiv 72.000 de euro în Bali, şi pot urca până la câteva milioane de euro pentru cele mai scumpe proprietăţi amplasate în Dubai şi Costa del Sol. În general, preţurile unei proprietăţi amplasate în străinătate se situează în jurul valorii de câteva sute de mii de euro, cumpărătorii dorind să realizeze un plasament financiar în vederea obţinerii unui randament din închiriere hotelieră dar şi să beneficieze de o casă de vacanţă într-o destinaţie de vacanţă.

”Extinderea peste graniţe a activităţii SVN Romania a venit ca urmare a creşterii semnificative a numărului celor care investesc într-o proprietate amplasată în străinătate. Randamentele potenţiale care pot fi obţinute din exploatarea hotelieră depăşesc peste 15% pe an în anumite pieţe, precum Bali sau Zanzibar, la care se adaugă aprecierea valorii în timp şi posibilitatea de a îţi petrece vacanţele într-o destinaţie exotică. Anual se înregistrează câteva mii de tranzacţii de acest tip şi acum vom putea oferi servicii de consultanţă şi brokeraj şi acestor investitori”, a afirmat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania.

Compania planifică şi extinderea la nivel naţional prin deschiderea în următorii trei ani a peste 15 birouri regionale în principalele centre economice din ţară, care vor oferi întreaga gamă de servicii de consultanţă de business şi de brokeraj imobiliar, precum şi în Bucureşti, unde birourile vor fi axate pe vânzarea de proprietăţi rezidenţiale pe piaţa secundară – adică locuinţe aflate la cel puţin a doua schimbare de proprietar, indiferent de anul de finalizare – şi a proiectelor noi non-exclusive.

”Există numeroase centre regionale în România unde este necesară experienţa unui consultant imobiliar de top, îmbinată cu informaţiile unui partener şi a unei echipe locale excepţionale. Prin aceste birouri vom putea să oferim şi expertiză locală investitorilor activi în special în Bucureşti. În plus, dorim să atragem noi parteneri pe segmentele spaţiilor de birouri, comerciale şi logistice şi am lansat de curând şi servicii de reprezentare în regim non – exclusiv pentru proiecte rezidenţiale”, a completat Andrei Sârbu.

SVN Romania are în acest moment două birouri regionale, în Braşov şi Cluj – Napoca. SVN Residentialist, divizia companiei activă pe piaţa rezidenţială secundară, are trei birouri în Bucureşti şi împrejurimi, un procent de peste 50% dintre tranzacţiile intermediate fiind reprezentat de revânzări ale unor proprietăţi amplasate în proiecte rezidenţiale. Compania a încheiat şi mai multe zeci acorduri de reprezentare non – exclusivă a mai multor proiecte rezidenţiale.

SVN Romania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 8,8 milioane de euro, fiind una dintre cele mai mari companii de consultanţă imobiliară active în România şi compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidenţial. În cei cinci ani de activitate, compania a tranzacţionat peste 6.000 de locuinţe noi direct de la dezvoltator, cu o valoare cumulată de peste 700 de milioane de euro, având în portofoliul actual peste 10 proiecte rezidenţiale exclusive în Bucureşti şi în ţară. La nivel internaţional SVN are peste 200 de birouri în opt ţări şi regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanţi imobiliari şi personal administrativ.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.