CITR vine cu clarificări privind sumele pretinse de creditorii City Insurance şi arată că suma de 8,4 miliarde lei reprezintă expunerea totală aferentă cererilor admise, inclusiv valoarea poliţelor emise în favoarea unor beneficiari, care încă nu s-au materializat în daune efective.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Suma de 8,4 miliarde lei reprezintă expunerea totală aferentă cererilor admise, inclusiv valoarea poliţelor emise in favoarea unor beneficiari, care încă nu s-au materializat in daune efective. Din această sumă, o parte reprezintă datorii potenţiale, şi nu certe. De exemplu, sumele înscrise provizoriu în favoarea CNAIR (1,55 miliarde lei), RAJA (0,97 miliarde lei), garanţii emise în domeniul bancar (0,78 miliarde euro), precum şi alte garanţii aferente unor contracte aflate in derulare de peste 700 de milioane de lei. Până la clarificarea eventualelor daune aferente acestor poliţe şi rezilierea lor, ele rămân datorii potenţiale”, anunţă CITR.

De asemenea, dintre celelalte expuneri aferente asigurărilor emise, o parte reprezintă datoriile estimate că vor fi plătite în viitor de către FGA precum şi sume aferente unor litigii aflate pe rolul instanţelor.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Casa de insolvenţă CITR a anunţat săptămâna trecută că a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului City Insurance şi a demarat analiza necesară pentru a stabili principalele cauze ale falimentului City Insurance. Concluziile preliminare indică atât un dezechilibru financiar profund, cât şi faptul că creşterea accelerată a cotei de piaţă printr-o politică de vânzări agresivă au condus la o degradare rapidă a situaţiei companiei.

”CITR a finalizat prima etapă din gestionarea falimentului City Insurance. În cele aproximativ 2 luni de la numirea sa drept lichidator judiciar în dosarul City Insurance, peste 100 experţi CITR au studiat peste 500.000 de documente, şi au realizat atât tabelul creditorilor, inventarierea activelor, cât şi analiza preliminară privind cauzele şi împrejurările care au generat falimentul City Insurance. Peste 1.600 de creditori s-au înscris la masa credală cu o expunere de peste 8 miliarde de lei. De asemenea, de la deschiderea procedurii, echipa CITR gestionează direct cele peste 14.000 de litigii în faţa instanţelor naţionale şi internaţionale”, arată CITR.

”Concluziile preliminare indică atât un dezechilibru financiar profund, cât şi faptul că creşterea accelerată a cotei de piaţă printr-o politică de vânzări agresivă au condus la o degradare rapidă a situaţiei companiei. De asemenea, valoarea ridicată a comisioanelor plătite brokerilor, precum şi cedarea în reasigurare a unui procent cuprins între 80% - 99,5%, se numără printre cauzele care reies din analiza preliminară realizată de CITR a activităţii City Insurance în perioada 2017 – 30 iunie 2021”, mai arată casa de insolvenţă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.