Grupul de companii care coordonează cel mai mare Centru privat de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Centrul României, societăţile Onco Card şi Onco Card Invest, iese din insolvenţă, a anunţat marţi casa de insolvenţă CITR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Societăţile Onco Card şi Onco Card Invest depăşesc procesul de insolvenţă restructurate, sănătoase şi mai puternice, cu un an înainte de termenul previzionat în planul de reorganizare. Pentru a-şi păstra parcursul pozitiv în piaţa, cele două societăţi îşi vor concentra atenţia pe de-o parte spre pacienţii deserviţi de Centru, iar pe de altă parte spre menţinerea echilibrului în afaceri”, arată CITR.

Companiile Onco Card şi Onco Card Invest, parte din grupul cu acelaşi nume, coordonatoarele Centrului Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, cea mai mare unitate medicală cu profil oncologic din Centrul României şi una dintre cele mai moderne din CEE, şi-au încheiat procesul de reorganizare sub coordonarea Filialei Braşov a CITR.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Cele două societăţi operatoare de servicii medicale destinate pacienţilor cu nevoi oncologice ies din insolvenţă în urma unui proces de reorganizare structurat pe nevoile complementare ale celor două afaceri”, spun reprezentanţii CITR.

Conform datelor financiare, atât Onco Card cât şi Onco Card Invest au respectat şi au reuşit să plătească anticipat sumele stabilite în planul de reorganizare, ieşind din insolvenţă cu un an înainte de termenul previzionat.

”Provocarea şi în acelaşi timp beneficiul gestionării celor două proceduri de reorganizare a fost să realizăm sinergii pe tot parcursul procedurii, ţinând cont atât de interesele incontestabile ale pacienţilor în păstrarea funcţionalităţii centrului, cât şi de interesele celorlalte părţi implicate. Este o muncă de echipă exemplară, în care prin implicarea, deschiderea şi solidaritatea părţilor am reuşit să coordonăm reorganizarea în condiţii de normalitate, eficienţă şi servicii calitative pentru pacienţi”, spune Mihaela Bocea, partner CITR Braşov.

Mecanismul procedurii prevedea armonizarea planurilor de reorganizare, implementarea unor măsuri de restructurare financiară (prin reeşalonarea datoriilor pe o perioadă de 36 de luni, în concordanţă cu cash-flow-ul şi programul de plăţi), dar şi majorarea capitalului social al celor două societăţi. Aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul şi susţinerea financiară a Băncii Transilvania, singura bancă care are o Divizie dedicată sectorului medical.

”Am avut o activitate curentă normală, fără întreruperi şi fără ca dificultăţile financiare ale companiei să fie resimţite în calitatea serviciilor oferite pacienţilor noştri. Pe întreg parcursul procedurii, Centrul nostru de Diagnostic şi Tratament s-a menţinut la un nivel de performanţă similar cu centrele de excelenţă de profil din Europa. Suntem pregătiţi pentru reintegrarea cu drepturi egale în circuitul economic şi ne propunem noi investiţii în echipamente de ultimă generaţie. Vrem să pătrundem şi în domeniul studiilor clinice, în parteneriat cu instituţii consacrate de profil, şi să devenim membri ai Organizaţiei Europene a Institutelor de Cancer (OECI), iar experienţa şi profesionalismul CITR, prin soluţii eficiente de business, a pus o cărămidă importantă la îndeplinirea acestui important deziderat”, au declarat reprezentanţii Onco Card şi Onco Card Invest la ieşirea din procedură.

Cele două companii înregistrau la intrarea în reorganizare datorii curente în valoare de aproximativ 2,8 milioane de lei, lucru care astăzi, la ieşirea din insolvenţă, nu se mai întâmplă. Totodată, atât Onco Card, cât şi Onco Card Invest înregistrează EBITDA cumulat pozitiv pe perioada reorganizării, potrivit CITR.

”Am avut invariabil în vedere menţinerea standardelor de excelenţă în servicii şi într-un ritm normal pe tot parcursul procedurii, fără să neglijăm interesele beneficiarilor finali, care sunt pacienţii, cât şi a celorlalţi parteneri implicaţi (creditorii). Înţelegem reglementările stricte necesare pentru activitatea în sectorul medical, iar continuitatea în asigurarea serviciilor ne-a preocupat încă de la preluarea companiilor în portofoliu şi în tot procesul de pregătire pentru ieşirea din insolvenţă. De altfel, în plină reorganizare, societatea a reuşit susţinerea unui program complex de investiţii, concretizate în dezvoltarea activităţilor medicale, iar lucrurile nu se opresc aici”, spun reprezentanţii CITR.

Obiectivul principal al Centrului Regional de Diagnostic şi Tratament Oncologic este de a mări rata de supravieţuire a pacienţilor oncologici prin aplicarea conceptului de medicină integrativă.

În continuare, Centrul Oncologic îşi propune să întărească parteneriatele cu alţi furnizori de servicii medicale, cu asociaţiile de pacienţi, precum şi cu ceilalţi  parteneri din sistemul public sau privat interesaţi de modernizarea asistenţei medicale în oncologie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.