Furnizorul de soluţii software Cisco a anunţat vineri lansarea în România a unui nou tip de reţea, care poate recunoaşte atacurile informatice în traficul criptat, soluţie adresată companiilor în contextul creşterii numărului de atacuri informatice de tip ransomware.
În luna mai a avut loc unul dintre cele mai mari atacuri informatice din istorie, după ce un ransomware - WannaCry - s-a răspândit în întreaga lume, a blocat computere şi a cerut o răscumpărare în schimbul deblocării acestora. Hackeri din Coreea de Nord s-ar fi aflat în spatele atacului care a paralizat părţi ale Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) şi alte organizaţii din întreaga lume, au declarat recent oficiali britanici din cadrul serviciilor de securitate, potrivit BBC News.
Lansarea Cisco se înscrie în planul companiei de a crea un sistem intuitiv care anticipează acţiunile, blochează ameninţările de securitate şi continuă să evolueze şi să înveţe, potrivit reprezentanţilor companiei.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Reţeaua îşi consolidează poziţia esenţială pentru succesul afacerilor, în conditiile în care cerintele legate de performanţele şi capabilităţile acesteia au crescut la un nivel fără precedent. (...) o reţea intuitivă, capabilă să analizeze contextul de funcţionare şi să se adapteze (...)”, a declarat directorul general al Cisco România, Dorin Pena.
În urma analizei iniţiale a testelor de teren efectuate de clienţi şi a testelor interne, potrivit Cisco, s-a evidenţiat o reducere a timpului de furnizare a serviciilor în reţea de 67%, o îmbunătăţire a soluţionărilor de probleme cu 80%, reducerea cu 48% a impactului de pe urma unei breşe de securitate şi economii de exploatare de 61%.
Potrivit Cisco, companiile din prezent îşi administrează reţelele prin procese IT tradiţionale, dar care nu sunt adaptate noii ere digitale. Astfel, potrivit reprezentanţilor companiei, soluţia Encrypted Traffic Analytics, care va fi disponibilă din septembrie, utilizează informaţiile cibernetice pentru a detecta semnăturile de atac cunoscute chiar şi în traficul criptat, fără decriptarea acestuia, menţinând securitatea în paralel cu menţinerea confidenţialităţii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.